Partits polítics i agents socioeconòmics es reuniran a l'Ajuntament per fer el seguiment de les mesures contra la crisi

L'alcalde ha convocat la reunió amb la intenció de poder demanar conjuntament a la Generalitat una major implicació amb la ciutat

Publicat el 14 de febrer de 2011 a les 23:01
Les principals institucions i entitats socials i econòmiques de la ciutat i els cinc partits polítics amb representació a l’Ajuntament de Terrassa, que van signar el 2009 el Pacte de Terrassa per la Cohesió davant la Crisi, es reuniran el proper 21 de febrer a l’Ajuntament per a analitzar l’actual situació econòmica a la ciutat i debatre possibles accions. A la reunió assistiran representants de la CECOT, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa, Unnim, els sindicats UGT i CCOO i els grups municipals del PSC, CiU, ICV, PP i ERC.

La convocatòria d’aquesta reunió es va decidir en la Junta de Govern del passat divendres. En aquesta trobada l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, vol obtenir el suport dels agents socioeconòmics i de totes les forces polítiques per a demanar formalment al govern de la Generalitat i al de l’Estat una major implicació i un compromís amb “una ciutat que ha fet els deures i que pot ser motor econòmic del país”, en paraules de l’alcalde. Navarro vol reunir-se amb ambdós governs “per tal d’aconseguir per part de Mas i de Zapatero un posicionament clar que faciliti la implantació de noves empreses a la ciutat”.

L’Ajuntament de Terrassa va adoptar l’abril de 2008 un pla de mesures per a fer front a la crisi econòmica global dotat amb 14,7 milions d’euros. Un mes després, l’alcalde presentava aquest paquet de 107 mesures a la CECOT, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa, Caixa Terrassa, l’Institut Industrial i els sindicats CCOO i UGT. Des d’aleshores, l’Ajuntament ha mantingut diferents contactes amb aquestes entitats per fer seguiment de les mesures contra la crisi.

Pacte de Terrassa per la Cohesió davant la Crisi
El juliol de 2009 les cinc forces polítiques representades a l’Ajuntament signaven el Pacte de Terrassa per la Cohesió davant la Crisi, document que expressava el consens assolit pels cinc partits i recollia un nou conjunt de mesures per a lluitar contra l’atur, estimular l’economia i reduir l’impacte de la crisi sobre el ciutadans de Terrassa amb una inversió de més de 4 milions d’euros.

Davant el perllongament de la situació de crisi, el juny de 2010 el consistori va aprovar una ampliació del pressupost de més de 3,3 milions d’euros per desenvolupar noves accions.