Roura analitza el futur del Pròxim Orient en la nova 'era Obama'

El mNACTEC va acollir una xerrada del periodista on també hi va assistir l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i el coordinador de la Xabaca àrab, Ahmed Al-Zayed

Publicat el 07 d’octubre de 2009 a les 15:53
Amb l'ascens de Barack Obama a la presidència dels EE.UU, moltes van ser les promeses, les previsions i els dubtes de cara al futur. Amb el pas dels mesos d'aquesta nova 'era Obama', els analistes comencen a reforçar les seves previsions de cara a la resolució dels conflictes actuals.

Aquest és el cas que es va viure el passat 2 d'octubre al mNATEC. Joan Roura, sotscap de la secció Internacional dels serveis informatius de TV3, va analitzar la situació del Pròxim Orient i els reptes de futur en la relació amb el nou president americà.

El periodista va analitzar l'origen del conflicte arabo-israelià i va establir els punts que connecten la societat àrab amb l'occidental, els quals “fan que visquem de forma més pròxima del que pensem el que està passant al Pròxim Orient”.

Tanmateix, Roura va explica les dates més rellevants que han marcat el transcurs del conflicte, com per exemple els acords d'Oslo de 1992, en el que es va voler iniciar un procés de pau que, finalment, no va ser possible; però que va servir per demostrar que existeix la possibilitat d'assolir la pau mitjançant el diàleg i la cooperació. En aquest sentit, el periodista va acabar la conferència dient: “no sé què serà del Pròxim Orient en l'era Obama. El que sí que podem saber és que hi ha bona voluntat i predisposició per arribar a un acord de pau”.

Joan Roura va estar acompanyat per l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i del coordinador de la Xabaca àrab, Ahmed Al-Zayed.