En declaracions a La Torre, López ha explicat que "només volia amenitzar una gala de tres hores fent el meu espectacle, en què intento plasmar la societat en clau d'humor". La seva sorpresa és encara més gran perquè "unes setmanes abans vaig actuar al Centre Cultural Terrassa en un acte solidari i tothom va acabar dret i aplaudint".
L'humorista lamenta que hi hagués gent que se sentís ofesa, perquè "sempre intento mantenir-me dins d'una ètica, i, per exemple, no dic paraulotes". En veure algunes reaccions, però, va parlar-ho amb els regidors de Cultura i d'Esports, Jordi Flores i Dani Nart, que li van transmetre el malestar de l'alcalde. Quan va voler parlar-hi, però, li van dir que ja havia marxat.
De fet, diu que no ha volgut fer cap comentari a les xarxes socials per no posar més llenya al foc, i menys abans de parlar amb Ballart: "he intentat parlar-hi, però encara no hi he pogut contactar; m'agradaria aclarir amb ell tot l'aldarull que s'ha generat".
Conscienciat amb l'homosexualitat i els discapacitats
López afirma que no va notar que ningú es molestés. "Des de dalt ho notes, i la sensació era que al públic li estava agradant", diu, i explica que al final de l'espectacle molts assistents de tot tipus van anar a saludar-lo.
Jordi LP lamenta que les seves bromes sobre l'homosexualitat poguessin ofendre algú: el que vol, diu és "normalitzar i desdramatitzar" la situació, i que "tinc amics íntims que són homosexuals, i a ells els fa riure molt", i creu que les bromes s'han tret de context: "tot és un malentès".
Tot i això, el que més greu li sap és que es digués que se'n reia dels discapacitats. "Només jugava amb ells, volia fer-los riure durant una gala tan llarga que se'ls podia fer pesada", i ho lamenta especialment perquè ell, diu, és una persona molt conscienciada que actua sovint en actes benèfics.
"No vull degradar ningú"
L'humorista, que va guanyar fama a la televisió a principis dels anys 90, afirma que el que pretén amb els seus acudits és "que la gent exaltada i nerviosa s'assereni a través d'una crítica social", i troba "desagradable" que se'l declari persona non grata a Terrassa, on ha treballat moltes vegades i en què ha coincidit amb tots els alcaldes, "sense cap problema personal".
En tot cas, diu, "accepta" que algú es pogués sentir molest i demana excuses, tot i que considera que "no he faltat al respecte a ningú, només m'en foto de la societat". "No vull degradar ningú amb la crítica, tinc 54 anys i ja sé de què parlo", sentencia López.

Jordi LP va actuar el 16 de febrer en una nit de monòlegs solidaris que va omplir el Centre Cultural Terrassa. Foto: JA Ribas / Cedida Jordi LP