Enguany, cent-cinquanta persones derivades des de l'Oficina de Treball de la Generalitat a Terrassa (OTG) es beneficiaran del conveni de col·laboració entre la Fundació Cecot Persona i Treball i el Servei d'Ocupació de Catalunya per a la seva inserció laboral. La Fundació Cecot Persona i Treball, agència de col·locació i empresa de recol·locació autoritzada, ha estat seleccionada per tercer exercici consecutiu com a col·laboradora de l'Administració catalana per dur a terme el projecte d'agències de col·locació.
El col·lectiu de beneficiaris està conformat per persones aturades entre 30 i 59 anys, amb un mínim de 3 mesos des de la seva inscripció com a desocupades –n'hi ha que hi estan inscrites de fa més de 24 mesos– i de la ciutat de Terrassa.
El projecte s'estructura, bàsicament, en dos eixos. D'una banda, en l'adscripció de les persones aturades a l'entitat de la Cecot –adscripció que inclou una entrevista d'acollida i diferents accions de millora del perfil professional del demandant d'ocupació– i, d'una altra, en la inserció laboral. Així, les accions que durà a terme la Fundació Cecot Persona i Treball es concreten en: prospecció d'empreses per a la captació d'ofertes de feina; valoració dels perfils professionals, aptituds, coneixements i qualificació professional de les persones ateses; seguiment de les candidatures proposades a les empreses; preparació de les entrevistes laborals amb els demandants d'ocupació; i reforç de la intermediació laboral de les persones beneficiàries.
És el tercer any consecutiu que es concreta aquest acord entre la Fundació Cecot Persona i Treball i el Servei d'Ocupació de Catalunya. El curs passat, la col·laboració va suposar que la Fundació atengués 223 persones, que gràcies al seu pas per l'entitat van millorar, substancialment, la seva ocupabilitat. Segons Pere Ejarque, responsable d'intermediació laboral de la Fundació, "les persones que hem atès al llarg del 2016 tenien dues característiques principals: molt de temps a l'atur i una desmotivació molt elevada quant a les pròpies possibilitats de trobar feina". Així doncs, Ejarque destaca que "la primera tasca que hem hagut de fer ha estat acollir-les, escoltar-les i augmentar-ne l'autoestima per tal que es vegin capaces de participar, de nou, al mercat laboral".
Des de Cecot, doncs, es creu que "tant des de l'administració pública com des d'entitats privades és fonamental que, més enllà d'accions puntuals, es plantegin programes d'inserció laboral eficaços".
Per a Ejarque, "els programes eficaços han de tenir tres elements indispensables: que siguin àgils, és a dir, que s'activin de manera ràpida una vegada la persona s'hagi quedat a l'atur. Que siguin adaptables, és a dir, que es personalitzin tant com sigui possible. I que se centrin en la coresponsabilitat, és a dir, que la persona aturada hi esdevingui una part no només activa, sinó principal".
La Fundació destaca la importància de treballar conjuntament amb l'Administració en l'àmbit de la intermediació laboral i, alhora, reivindica el paper de les agències de col·locació i les empreses de recol·locació en la millora de la gestió d'un àmbit que, a escala europea, fa anys que possibilita l'entesa publico-privada, amb resultats molt satisfactoris.
La Cecot col·labora per tercer any seguit amb el SOC per la inserció laboral d'aturats
Aquest any 2017, fins a 150 persones derivades de l'OTG es beneficiaran del conveni de col·laboració entre la Cecot i el Servei d'Ocupació de Catalunya | L'any 2016 Cecot Persona i Treball va atendre 223 persones que van millorar la seva ocupabilitat.
ARA A PORTADA
Publicat el 02 de gener de 2017 a les 11:16
Actualitzat el 02 de gener de 2017 a les 11:35