La Copa del Món d'esgrima omple Can Jofresa

L'italià Lorenzo Nista es proclama campió de la prova, que ha reunit 70 dels millors tiradors d'arreu

Redacció
04 de febrer del 2013
Itàlia va ser la gran dominadora de la Copa del Món d'esgrima de Terrassa.
Itàlia va ser la gran dominadora de la Copa del Món d'esgrima de Terrassa. | Albert Prieto
Itàlia va ser la dominadora de la Copa del Món d'esgrima de Terrassa. Foto: Albert Prieto

La ciutat de Terrassa ha acollit aquest cap de setmana, per primera vegada, una competició internacional d'esgrima. I ha estat a l'alçada. La penúltima prova de la Copa del Món d'esgrima en modalitat de floret masculí de categoria júnior, celebrada aquest dissabte, ha omplert de gom a gom el pavelló de Can Jofresa. Esportistes, aficionats i curiosos no s'han volgut perdre la competició, on participaven setanta tiradors d'arreu del món, entre els quals cinc tiradors del top 10 mundial.

L'italià Lorenzo Nista es va proclamar campió de la competició, en derrotar el seu compatriota Saverio Schiavone. Així, Itàlia, que als passats Jocs Olímpics de Londres va encapçalar el medaller d'esgrima, va confirmar-se com a principal potència d'aquest esport. El podi el van completar en tercera posició ex aequo el txec Alexander Choupenitch i el danès Alexander Tsoronis. L'espanyol Guillermo Delbergue va finalitzar cinquè, a un sol tocat de les semifinals.

Pel que fa en l’àmbit català, dels nou tiradors que es van classificar per aquesta prova el millor va ser el cadet Josep Figueras, de la Sala d'Armes de Montjuïc, qui després de superar la poule en 25a posició va caure contra l'anglès James Brosnan per nomes tres tocats.

El comitè organitzador de l'esdeveniment incloïa membres de la Federació Catalana d'Esgrima, l'Ajuntament de Terrassa, i el Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa, una entitat emergent que amb només vuit anys d'activitat ha fet possible que el millor esgrima mundial arribi a la ciutat. El club local va obsequiar l'alcalde i president d'honor de la Copa del Món d'Esgrima Terrassa 2013, Jordi Ballart, amb una espasa.