Ramon Bosch, de Terrassa, nou gerent de Biblioteques de Barcelona

El Consell General del Consorci de Biblioteques aprova el nomenament en substitució d'Assumpta Bailac

Publicat el 29 de juny de 2016 a les 09:42
Ramon Bosch i Torra ha estat nomenat aquest dimarts gerent de Biblioteques de Barcelona en substitució d’Assumpta Bailac i Puigdellívol, que ocupava el càrrec des del 2008 i que el deixa per jubilació. El nomenament s’ha aprovat en el marc del primer Consell General del Consorci de Biblioteques de Barcelona, que ha estat presidit pel segon tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament, Jaume Collboni.

També s’ha aprovat la memòria de Biblioteques de Barcelona de l’any 2015, de la qual es destaca que les Biblioteques de Barcelona van introduir el servei de préstec de llibre electrònic.
 
Bosch, nascut a Terrassa el 1963, és llicenciat en Filologia Catalana (UAB) i ha cursat els dos cicles de doctorat (UB). Des del 1996 és membre acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Ha fet el màster en Funció Gerencial a les Administracions Públiques d’ESADE. A la Diputació de Barcelona ha ocupat des del 1999 diferents càrrecs en l’àmbit de la cultura i actualment era tècnic assessor adscrit a la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

També s’ha aprovat la memòria de Biblioteques de Barcelona de l’any 2015, de la qual es destaca que les Biblioteques de Barcelona van introduir el servei de préstec de llibre electrònic, una modalitat de préstec que s’adapta als nous suports del llibre i presenta un catàleg comú per a totes les biblioteques de Catalunya.

També es va introduir la radiofreqüència a les biblioteques. Aquest sistema de gestió de la col·lecció que permet implementar l’autopréstec i el retorn automatitzat dels documents ja existia a les tres darreres biblioteques inaugurades, però ha estat aquest any que ha rebut un fort impuls amb la introducció a vuit de les biblioteques ja existents. 

Aquesta intervenció s’ha pogut fer gràcies a un pressupost extraordinari que ha fet possible l’adequació d’aquests equipaments a aquesta tecnologia que permet a les biblioteques alliberar-se de tasques mecàniques i poder dedicar els seus recursos professionals a projectes que aportin valor per als usuaris, que de ben segur es reflectiran en les memòries dels propers anys.