Treballadors de Conforama Terrassa denuncien «assetjament i vexacions» dels superiors

L'establiment va obrir fa un any amb 40 empleats i només en queden la meitat, set dels quals de baixa

21 de juliol de 2021, 08:59
Els treballadors i extreballadors de la botiga de la multinacional francesa Conforama a Terrassa denuncien "greus vulneracions" dels seus drets laborals. L'establiment va obrir el juny del 2020 al costat del Carrefour de Can Parellada, amb una plantilla de 40 treballadors. A hores d'ara, només en queden la meitat, una vintena.

Dels 20 treballadors que queden, els afectats denuncien que set es troben de baixa per "ansietat". Els que han marxat, expliquen, ho han fet o bé voluntàriament o han estat acomiadades. Lamenten les "dures, degradants i indignes" condicions laborals de la botiga i una política de control que "en alguns casos arriba a l'assetjament personal i el tracta vexatori". Per això, ja s'han emès set denúncies a títol personal contra almenys dos superiors.

En aquest context, una desena de treballadors i també extreballadors han unit forces per a denunciar la situació. En l'àmbit intern de l'empresa, apunten, "és impossible realitzar cap iniciativa legal o sindical" per a defensar els seus drets. També asseguren que la gestió interna de personal provoca un ambient laboral "molt tibant que perjudica el funcionament del local" i arriba a afectar la prevenció de la salut al treball.

En aquest sentit, relacionen la mala maror entre plantilla i superiors amb el repunt de queixes a l'Oficina de Consum, i és que més de 2.000 clients han omplert fulls de reclamació per una mala atenció des que l'establiment es va posar en marxa.

Per aquest motiu, fa uns tres mesos  van presentar una demanda a Inspecció de Treball per assetjament i maltractament verbal al lloc de treball i en alguns casos, quan es trobaven de baixa. Afirmen comptar amb "proves contundents" com trucades i vídeos, però encara esperen resposta de la Generalitat. També s'han posat en contacte amb un despatx d'advocats de la ciutat, ja que no descarten emprendre accions legals contra una situació "inadmissible".