L’autora ha realitzat 14 il·lustracions amb el seu estíl únic, on el protagonisme és per l'estudiantat i el professorat, que interactuen dins dels edificis, els laboratoris i altres instal·lacions de la UPC a Terrassa. Fonts d'ESEIAAT expliquen que el lector "pot conèixer de manera molt entenedora, simpàtica i amable" els anys de vida de l'escola, així com la seva evolució fins a l'actualitat.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5Fzgdmk46ic[/youtube]
Bayés ha treballat el llibre conjuntament amb Núria Salán, professora de l’ESEIAAT, qui ha estat l’autora del text. Salán ha creat tres personatges: en Quim, el director fictici de l’escola, que explica a la seva filla gran (la Núria) i el seu fill petit (en Martí), la història de l’escola, en el decurs d’una visita a les instal·lacions d’aquest centre centenari de la UPC.
Al llarg del relat, en Quim explica als nens els anys més llunyans de l’Escola intercalats amb les escenes que estan veient a l’actualitat, per tal que puguin copsar l’evolució de la tecnologia i de la societat al llarg d’un segle d’història i la revolució que ha comportat per a la ciutat.
.jpg)
Foto: ESEIAAT-UPC
El llibre es distribuirà a tota la comunitat universitària de l’ESEIAAT amb motiu del 50è aniversari del naixement de la UPC i es podrà adquirir també a les llibreries de Terrassa. Amb motiu de la celebració, a universitat ha organitzat durant el 2021 un programa d'activitats sobre el compromís de la Universitat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Foto: ESEIAAT-UPC