La ciutat de Balaguer tornarà a tenir Pastorets aquest Nadal del 2024. L’Escola Pia posarà en escena l'obra de Josep Maria Folch i Torres i continua d’aquesta manera el fil de la tradició nadalenca iniciada a finals dels anys 70 i que va ser recuperada el 2018 després d’uns anys d’aturada. Les representacions es faran el dissabte 21 i el diumenge 22 de desembre al teatre del centre, espai on s’han fet totes les edicions de les aventures de Lluquet i Rovelló i que enguany seran les úniques que es faran a la capital de la Noguera.
Més de 80 escolars de tots els cursos participaran a l’obra, que està impulsada per l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) amb la col·laboració de tota la comunitat educativa, i que aquest 2024 incorpora diverses novetats; per primera vegada, el col·lectiu de pares i mares ha bastit un projecte pedagògic al voltant dels Pastorets amb la intenció d’enriquir l’obra any rere any i de fomentar la participació d’escolars i famílies.
Així, els decorats de la representació estaran configurats pels propis alumnes a partir de les idees de l’escenògrafa balaguerina Maria Monseny, col·laboradora del projecte. La representació estarà dirigida pel periodista i exalumne del centre, Àlvar Llobet, que debuta com a director de l’obra amb un rècord de número d’actors que ha obligat a ampliar personatges: “La participació ha superat les expectatives i hem hagut d’incorporar escenes que fins ara no s’havien fet i de crear nous personatges per donar el màxim encaix a totes les voluntats dels joves. Estem molt contents”. El muntatge teatral compta també amb l’enginyer Josep Sala com a responsable tècnic d’il·luminació i so i amb el coreògraf Albert Bonet, que s’ha encarregat dels balls.
Una imatge corporativa pròpia
Els Pastorets de l’Escola Pia comptaran aquest any amb una imatge corporativa que identificarà la representació a partir d’ara. La creació ha estat obra del dissenyador i exalumne de l’escola, Arnau Torrente, que ha col·laborat amb el programa pedagògic de la representació amb un disseny que evoca el bé i el mal representants per un anyell i una cabra, ambdós sota l’estel de Betlem.
Des del col·legi s’apunta que la nova imatge ofereix múltiples possibilitats per fer marxandatge de l’obra i fer-la més popular i propera a la comunitat educativa i a la ciutat. Les entrades es posaran a la venda dies abans de les representacions.