Torrebesses reivindica el patrimoni de pedra seca amb rutes teatralitzades

Les activitats, gratuïtes i amb tast de productes locals, es faran els dies 11 i 25 de gener dins la campanya «12 mesos, 12 paisatges»

L'alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, i el tècnic de Repte Demogràfic, Manel Pellicer, al Centre d'interpretació de la pedra seca de Torrebesses
L'alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, i el tècnic de Repte Demogràfic, Manel Pellicer, al Centre d'interpretació de la pedra seca de Torrebesses | ACN
Redacció
08 de gener de 2025, 09:21

Aquest gener, Torrebesses convida a descobrir el vincle entre les construccions de pedra seca i la producció local de fruita seca a través de dues rutes guiades, teatralitzades i musicades. Les activitats, programades per als dies 11 i 25 de gener, formen part de la campanya "12 mesos, 12 paisatges", impulsada pel Govern per destacar els valors gastronòmics i territorials de Catalunya, que serà Regió Mundial de la Gastronomia el 2025.

L'alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, destaca que l'objectiu és "posar en valor" el patrimoni de pedra seca i els productes locals, tot remarcant el seu paper com a símbol de l'esforç dels avantpassats del municipi. A més, subratlla la voluntat de la iniciativa de revitalitzar el poble i reivindicar la vida al món rural com una opció amb igualtat d'oportunitats.

La primera ruta, que se celebrarà l'11 de gener al matí, inclourà una visita guiada a diverses cabanes de volta i altres construccions de pedra seca, amb explicacions sobre la història i els antics habitants de la zona. L'activitat es complementarà amb un tast de fruita seca i productes locals.

El 25 de gener, la segona ruta explorarà diferents espais de Torrebesses, inclosos camps de conreu i construccions tradicionals. L'itinerari acabarà al Molí del Bep del Canut, un edifici del segle XIX, on els participants gaudiran d'un altre tast de productes autòctons.

Amb places limitades i inscripció prèvia, ambdues jornades són gratuïtes i ofereixen una experiència que combina història, cultura i gastronomia.