CiU de Tàrrega expulsa el candidat que va fer campanya per un partit neonazi

El partit ha avançat que fa fora Josep Maria Gili pel seu passat a Movimiento Social Republicano i ha convocat una executiva extraordinària per ratificar els canvis

Àlvar Llobet
29 d'abril del 2015
Actualitzat el 30 d'abril a la 1:09h
CiU de Tàrrega ha decidit expulsar de la seva llista Josep Maria Gili, el setè candidat, després que Nació Lleida hagi avançat que va participar activament en la campanya de les eleccions europees del 2009 amb el partit neonazi Movimiento Social Republicano. Fonts del partit han assegurat a aquest diari que s'ha convocat una executiva extraordinària aquest vespre per ratificar la sortida del candidat.

Formalment, l'expulsió de Gili s'ha canalitzat a través d'una renúncia que ell mateix ha presentat aquest matí a la Junta Electoral "abans que la CUP fes el comunicat demanant-ne l'expulsió". No obstant, la federació ha deixat clar que aquesta voluntat ha anat en sintonia amb la decisió presa per la direcció de CiU a Tàrrega de no portar Gili a les llistes. De fet, fins demà hi ha temps per corregir errors a les candidatures, de manera que Gili no figurarà a les llista de CiU a la capital de l'Urgell.

Membres de la campanya de CiU al municipi han assegurat que sabien que Gili havia format part de Plataforma per Catalunya durant uns mesos, però no que hagués fet campanya per un partit de caire neonazi com el MSR, tal com a destapat aquest dimecres aquest diari.