Lleida demanarà un partit de la selecció espanyola després que el PSC hagi avalat la proposta de C's

La Paeria farà una petició formal a la Federació Espanyola de Futbol

Imatge d'uns jugadors de la selecció espanyola
Imatge d'uns jugadors de la selecció espanyola | FEF
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:43h
La ciutat de Lleida demanarà formalment a la Federació Espanyola de Futbol que faci jugar un partit de la selecció absoluta o de la Sub-21 al Camp d'Esports. La Paeria ha aprovat aquest dimarts en el ple de l'estat de la ciutat la proposta de C's que instava a demanar un matx de "La Roja" amb l'objectiu de promocionar la ciutat i, en concret, la candidatura de la Seu Vella com a Patrimoni de la Unesco.

Aquesta idea ha estat "comprada" per l'equip municipal i pel PP, que en total han aconseguit la majoria de 14 vots, els suficients per tirar endavant la proposta, que ha estat rebutjada per la resta de formacions. El Comú de Lleida, la Crida-CUP, ERC i el PDECat han rebutjat el text presentat per la formació unionista ja que ho han considerat una maniobra política i "de provocació", tal com ha indicat el regidor d'Unió, Paco Cerdà.

La portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, ha celebrat que "s'hagi aprovat la proposta de Cs Lleida per iniciar els tràmits per demanar que la Selecció Espanyola de Futbol jugui un partit a Lleida" durant el Ple Extraordinari de l'Estat de la Ciutat celebrat avui. "En breu, l'Ajuntament de Lleida sol·licitarà a la Real Federació Espanyola de Futbol que la Selecció Espanyola de Futbol o la Sub-21 jugui un partit al Camp d'Esports municipal de Lleida", ha explicat Ribes, que ha lamentat que altres partits "com el PDECat hagin votat en contra dient que es una proposta que busca confrontació i provocació". En aquest sentit, Ribes ha assegurat que "si s'aconsegueix portar a "La Roja", no només comportarà beneficis econòmics per a la ciutat sinó també de promoció turística". ​

Aquest no és el primer cop que apareix aquesta qüestió sobre la taula. El passat mes d'octubre va transcendir que la Federació Espanyola de Futbol estava valorant aquesta possibilitat i que ja havia traslladat al Lleida Esportiu aquesta opció després de la instal·lació de la nova gespa, empresa que col·labora amb la federació. El president del club lleidatà, Albert Esteve, va ser temptejat per membres de la RFEF a Alacant, on el Lleida Esportiu va jugar contra l'Hércules.

Esteve es va mostrar obert a que l'estadi lleidatà, que té un aforament de quasi 14.000 persones i que té unes mesures homologades per la FIFA.