Lorena González serà la primera alcaldessa de Balaguer

Les formacions sobiranistes no arriben a un acord i la candidata socialista serà investida el proper 17 de juny

12 de juny del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 18:37h
Lorena González
Lorena González | ACN

La candidata del PSC a l’alcaldia de Balaguer, Lorena González, es convertirà, amb tota probabilitat, en la primera paera en cap de la història de la ciutat. Els desacords entre les formacions sobiranistes li han encatifat l’elecció com alcaldessa, càrrec al que accedirà el proper dissabte 17 de juny en la sessió d’investidura.

Junts, ERC i Treballem per Balaguer no han superat les desavinences que impedien l’entesa. Els recels i les desconfiances inicials entre les formacions no només no s’han vençut, sinó que en algunes ocasions, fins i tot han anat a més. En la reunió a tres bandes que s’ha celebrat aquest dilluns a la tarda, les formacions sobiranistes no han aconseguit acostar posicions i han corroborat que no existeix la confiança suficient per explorar un govern alternatiu al socialista.

No està previst que republicans, juntaires i treballadors es tornin a reunir en els propers dies, de manera que González té via lliure ara per fermar més suports a la seva investidura. De moment ja té assegurat, al marge del seu partit, el vot de Joan Pla, de Balaguer Ara Sí, tal com va avançar aquest diari la setmana passada. El PSC governarà la capital de la Noguera dotze anys després de perdre el poder