Salvador Illa demana des de Lleida concentrar el vot en el PSC per frenar el PP

Illa acusa el PP de traspassar línies vermelle amb la moció de censura

Salvador Illa, Laura Ballarín i Òscar Ordeig en una fotografia a Lleida
Salvador Illa, Laura Ballarín i Òscar Ordeig en una fotografia a Lleida | Marta Sierra
Redacció
06 de juny del 2024
Actualitzat a les 14:19h

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha fet una crida als votants perquè el proper diumenge concentren el seu suport en el PSC per dir prou a la manera de fer política del PP. En un míting celebrat a Lleida, Illa ha defensat que el vot és una arma poderosíssima per dir prou a aquesta manera de fer política i ha instat a votar massivament a aquells que veuen la política com un servei públic.

Illa ha criticat el PP per perseguir la conquesta del poder pel poder i ha condemnat que utilitzin la citació judicial de Begoña Gómez, la dona del president del govern espanyol, com a eina política. Segons Illa, els populars estan traspassant línies vermelles i plantegen una moció de censura per aconseguir el poder "al preu que sigui".

"Sorprèn veure com en els darrers dies s'ha fet evident que el PP utilitza la política com una pura, simple i desacomplexada conquesta del poder", ha declarat Illa. Ha fet referència a la manifestació dels populars a Madrid contra la llei d'amnistia, seguit d'un plantejament de moció de censura contra el president Sánchezamb el suport de Junts, només vuit dies després.

A més, Illa ha carregat contra l'actitud del partit liderat per Alberto Núñez Feijóo en relació a la investigació judicial de la dona de Sánchez. "Ja vam veure fa un any com el deshumanitzaven i l'insultaven. I ara ataquen la seva família", ha lamentat Illa. Ha afegit que aquesta estratègia demostra una manca de respecte cap a les persones, especialment enmig de la campanya electoral.

Per la seva banda, la candidata al 9-J, Laura Ballarín, ha demanat el vot per avançar en polítiques feministes i lluitar contra la violència masclista. Ballarín ha advertit que les dones són un col·lectiu en el punt de mira de l'extrema dreta i ha condemnat fermament el feminicidi d'una dona al barri d'Horta-Guinardó, el tretzè d'aquest any. "Lluitarem des de Brussel·les per posar fi a aquesta xacra", ha promès.

La crida d'Illa i Ballarín arriba en un moment clau, quan les tensions polítiques es troben en un punt àlgid a causa de les properes eleccions i les polèmiques actuacions del PP.