Feijóo ja no descarta una moció de censura a Sánchez amb el suport de Junts

El líder del PP avisa que, si el PSOE perd les eleccions europees, el dirigent socialista "no pot continuar sent president"

Alberto Núñez Feijóo, al Congrés, amb Pedro Sánchez a l'escó
Alberto Núñez Feijóo, al Congrés, amb Pedro Sánchez a l'escó | Europa Press
03 de juny del 2024
Actualitzat a les 14:20h

Nou missatge d'Alberto Núñez Feijóo per pressionar Pedro Sánchez. Després de convocar una manifestació en contra de la llei d'amnistia en plena cursa de les eleccions europees i de reclamar un avançament electoral a Espanya, el líder del PP ja no descarta promoure una moció de censura al president espanyol si el seu partit derrota el PSOE en els comicis de diumenge i hi ha un "context adequat". Així ho ha insinuat aquest dilluns: "Sánchez no pot continuar sent president". El moviment no seria possible sense la contribució de Junts, per bé que Feijóo ha evitat referir-se a Carles Puigdemont. El partit de l'expresident de la Generalitat no ha donat versemblança a aquest escenari.

El dirigent popular intenta treure rèdit del cas Begoña Gómez, dona de Sánchez, en situació d'investigada pels presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció, tot i que encara no ha estat citada a declarar. L'Audiència Provincial de Madrid, però, ja n'ha avalat la investigació malgrat que l'informe de la Guàrdia Civil no observava indicis de delictes i la Fiscalia era partidària d'arxivar la causa. Feijóo ha afirmat que, si hi ha una "majoria social" després dels comicis europeus del 9 de juny, estarà legitimat per actuar contra la "paràlisi" del govern espanyol i l'"ambient de corrupció política i corrupció econòmica en què es mou Espanya".

El PP ha tornat a apujar el to en els últims dies, coincidint amb l'aprovació de la llei d'amnistia, que encara no ha estat publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Els populars ja han apuntat una batalla al Tribunal Constitucional (TC) per la via del recurs, i ara alimenten el vincle entre Sánchez i la corrupció. Feijóo ha insistit aquest dilluns que la norma és "inaplicable" i ha insistit que la Moncloa no la vol publicar al BOE fins després de diumenge per càlcul electoral

El líder popular ha acusat el PSOE de "mentir de forma massiva" perquè no va incloure l'amnistia en el seu programa electoral. Segons Feijóo, la UE "no deixarà sola Espanya" i aplicarà els tractats europeus. Ho ha dit després d'apuntar que la llei que desjudicialitzar el procés té ara "més aspectes d'inconstitucionalitat" que a l'inici de la seva tramitació, perquè "inclou la traïció i els delictes de terrorisme".