Begoña Gómez sabia que estava investigada quan Sánchez va plantejar els cinc dies de reflexió

El jutge Juan Carlos Peinado va admetre a tràmit la denúncia del pseudosindicat Manos Limpias el 16 d'abril, tal com revela el sumari del cas per presumpte tràfic d'influències i corrupció de la dona del president espanyol

Begoña Gómez i Pedro Sánchez, en imatge d'arxiu
Begoña Gómez i Pedro Sánchez, en imatge d'arxiu
Redacció
29 de maig del 2024
Actualitzat a les 8:19h

Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, sabia que estava investigada pels presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció quan el president del govern espanyol va anunciar, per a sorpresa de tothom, que es prenia cinc dies de reflexió per avaluar una possible dimissió. Així consta en el sumari del "cas Begoña Gómez" del qual se n'han fet ressò diversos mitjans aquest dimarts al vespre. Més concretament, la reacció de Sánchez va arribar només unes hores després que transcendís que el titular del Jutjat d'Instrucció 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, havia admès a tràmit la denúncia del pseudosindicat Manos Limpias.

Així i tot, l'instructor del cas ja havia acordat la mesura uns quants dies abans, el 16 d'abril, però com que la causa era secreta, la resolució no es va fer pública fins al cap de vuit dies, el 24 d'abril, quan es va produir l'esmentat anunci. D'aquesta manera, l'advocat de Gómez es va personar en el procediment coneixent la condició d'"investigada" de la seva clienta. Aquesta "condició processal" se li atribueix a la dona de Sánchez, però el jutge no acorda la seva declaració com a tal. A la interlocutòria, Peinado també trasllada a Gómez que "si ho estima convenient, designi procurador i advocat que la representi".

Precisament per això, en la part dispositiva de la resolució judicial, el magistrat "dirigeix la recerca contra Begoña Gómez, com a possible partícip en els fets investigats, que poguessin ser constitutius d'un delicte de tràfic d'influències i d'un delicte de corrupció en els negocis". La imputació està regulada a l'article 118 de la llei d'enjudiciament criminal (LECrim), que diu que tota persona a la qual s'atribueixi un fet punible podrà exercir el seu dret a defensa, intervenint en les actuacions, des que se li comunica la seva existència, una cosa que en el cas de la dona de Sánchez va passar amb el trasllat d'aquesta decisió concreta del jutge.