Dins l’ampli ventall d’activitats preparades d’aquesta fira de formatges artesans del Pirineu hi destaca el soapr guiat de formatges que tindrà lloc dissabte, 18 d’octubre, a les deu de la nit, a l’hotel El Castell de Ciutat. Conduït pel gastrònom Pep Palau, i pel somelier de la DO Terra Alta, Sergi Montalà, aquesta és una cita imprescindible i de referència pels amants del formatge i la bona cuina. Durant el sopar es lliurarà el guardó ‘Amic del Formatge’, en reconeixement del treball a l’entorn al formatge artesà realitzat per un restaurador català que enguany s'atorgarà als cuiners Xavier Sagristà, Artur Sagués i Toni Jerez del restaurant Mas Pau d'Avinyonet de Puigventós.
El sopar guiat de formatges artesans hi està previst que hi participen unes 200 persones. Per qui hi estigui interessat encara queden places lliures. Al respecte, la regidora de Promoció de la Ciutat, Teresa Casassas, ha destacat que “el sopar guiat de formatges s’ha convertit en el millor preludi de la fira i en un referent d’altíssima qualitat de la millor fira de formatges artesans que es realitza al nostre país”.
El cartell de la fira. El cartell de la fira.