A les onze del matí, després d’un esmorzar de torrades amb oli d’oliva, ha començat l’exposició, a la sala de les Homilies, de les conferències “Història i orígens del cultiu de l’olivera: els olivars de muntanya”, a càrrec d’Antoni Sánchez Ortiz, enòleg i olivicultor d’Organyà; i “Oli d’oliva. Nutrició i dieta mediterrània”, a càrrec de Javier Ugarte, llicenciat en Biologia per la Universitat de Salamanca i Master en Nutrició i Metabolisme per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Fede Antona, distribuïdor de vins i olis de la botiga La Posella, de la Seu, ha estat el ponent del col·loqui “Noves tendències en la promoció de l’oli d’oliva verge extra, típics i tòpics”. La jornada s’ha tancat amb una sessió d’iniciació al tast d’olis.
Durant la resta del dia s’ha projectat un audiovisual del Solà d’Ares a la sala les Homilies. La pluja ha obligat a suspendre els actes gastronòmics, l’esmorzar de torrades amb oli al matí i una costellada a migdia, que s’havien de fer al Vinyet i s’han hagut de traslladar a espais coberts.
Jornada gastronòmica entorn de l’oli a Organyà
Ara a portada
-
Societat «Si el camp cau, cau tot el país»: resignació i resiliència dels pagesos després de la pedregada Oriol Almacellas Verdés
-
Societat 50.000 hectàrees de cultius afectades per la pedregada a Lleida, segons Unió de Pagesos Redacció
-
-
-
Societat Maribel Pedrol: «El canal d’Urgell no és conegut perquè no l'hem sabut explicar» Àlvar Llobet i Sotelo
Publicat el 13 de març de 2011 a les 23:14
Et pot interessar
-
Societat Les obres d'una planta solar obliguen a desviar els vehicles en una sortida de Lleida
-
Societat Condemnat a 4 anys d'internament per intentar matar un company de residència a Lleida
-
Societat Les empreses de turisme actiu a Lleida superen els 112 milions d'euros en impacte econòmic
-
Societat Rehabilitació de la LV-2012 per millorar la seguretat a les Garrigues