El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha explicat que l'objectiu és posar en valor la cuina i el patrimoni de l'Alt Urgell. En el mateix sentit, ha explicat que amb aquesta publicació també es vol atraure atraure al Pirineu la població de Barcelona i de l'àmbit metropolità.
La guia inclou adreces, telèfons, preus i menús dels diferents restaurants de la comarca. De la mateixa manera, s'inclou una relació d'artesans formatgers amb el tipus de formatges que elaboren i els horaris de visita dels seus obradors. A més, també hi ha un llistat d'artesans d'altres tipus d'aliments. També hi ha un calendari amb les fires i mercats de l'Alt Urgell.
La guia també contempla un total de cinc rutes diferents amb recorreguts que permeten, per exemple, "veure com es fa el formatge" en un obrador i després menjar-se'l en el restaurant més pròxim, ha indicat el mateix alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, durant la presentació de la guia a Barcelona. L'alcalde urgellenc ha assegurat que els productes de la comarca són "bons i de qualitat" i que aquesta guia els promocionarà.
La guia s'ha editat en català, castellà, anglès i francès i s'ha elaborat amb una subvenció provinent de fons europeus
Llena i Batalla durant l'aperitiu després de la presentació de la guia. El conseller Joaquim Llena i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, durant l'aperitiu que s'ha fet després de la presentació de la guia. Foto:Lluís Vilaró.