"Vol una cosa? Doncs fes que passi". "Algunes persones persegueixen la felicitat, altres la creen". De ben segur que alguna vegada heu llegit frases similars a Instagram, Facebook o altres xarxes socials.
Doncs bé, un estudi de la Universitat de Waterloo (Canadà) ha determinat que, a diferència del que es podia pensar, les persones que les comparteixen no són més intel·ligents que les que no ho fan. De fet, segons l'anàlisi, les persones que publiquen "frases profundes" -de vegades sense massa sentit- són menys reflexives.
Els investigadors van fer puntuar als participants diverses oracions segons una escala de profunditat. Aquells que mostraven un comportament menys reflexiu i crític tenien més tendència a creure's el que els científics es refereixen com a "ximpleries". És més, els autors de l'estudi assenyalen que aquestes persones tenen menys habilitats cognitives i intel·ligència verbal.
Entre altres conclusions, els científics també destaquen que l'ús d'aquestes frases "pseudofilosòfiques, típiques en àmbits com la política i el màrqueting, ha augmentat notablement des de l'aparició de les xarxes socials.
ARA A PORTADA
Publicat el 31 de juliol de 2016 a les 08:03
Et pot interessar
-
Societat Tàrrega obre una nova estació d'autobusos connectada amb el tren
-
Societat La Lleteria de Juneda tanca per inviabilitat econòmica després de més de deu anys
-
Societat Avís per calor intensa aquest dijous a Ponent
-
Societat Un petit municipi de l’Alt Urgell recupera els «motarrots» per reforçar la identitat local
-
Societat Boí Taüll torna a competir per ser la millor estació d'esquí de l’Estat
-
Societat Menys robatoris i més seguretat: així actuen els Mossos al món rural