El Parc Astronòmic del Montsec avança cap a la descarbonització

Una nova aerotèrmia i una planta fotovoltaica permeten estalviar 17 tones de CO₂ anuals al centre d'astronomia

Imatge d'arxiu del Parc Astronòmic del Montsec
Imatge d'arxiu del Parc Astronòmic del Montsec | Arxiu
Redacció
13 de novembre de 2024, 09:25
Actualitzat: 11:16h

El Parc Astronòmic del Montsec ha inaugurat aquesta setmana una nova instal·lació d’aerotèrmia per a subministrar aigua calenta a la calefacció del centre, eliminant així l’ús de combustibles fòssils. Aquesta iniciativa permetrà reduir les emissions de CO₂ en 17 tones anuals. L'aerotèrmia, que substitueix la caldera de gasoil, funciona amb electricitat d'origen solar. A més, s'ha instal·lat la primera planta fotovoltaica d’FGC Turisme, que cobreix un 22% del consum elèctric del Parc.

Aquest projecte s'emmarca en l'estratègia de descarbonització d'FGC, tal com ha destacat el president Carles Ruiz Novella en la reunió de la Comissió Assessora del Parc a Àger, subratllant la responsabilitat de l'entitat en la sostenibilitat del territori pirinenc.

La recent edició del Festival d’Astronomia, celebrat entre el 31 d’octubre i el 3 de novembre, ha comptat amb 1.039 visitants. Aquest any, el festival ha inclòs espectacles de circ, màgia i arts visuals, destacant-ne el muntatge Nous Mons, que fusiona l'astronomia amb l'art en una experiència immersiva.

El Parc Astronòmic romandrà obert fins al 6 de gener i acollirà el cicle Música sota les Estrelles, amb l’últim concert programat per al 23 de novembre, on el grup Inuits presentarà Entre estels i cometes amb dues sessions previstes.

Arxivat a