\"Parlem de Formatge\" amb Mercè Lagrava de Serrat Gros d'Ossera

'Parlem de Formatge' seguirà amb una nova sessió el dijous 19 de juliol, a les 20:00 hores, la qual protagonitzarà la formatgeria Serrat Gros d'Ossera i que anirà a càrrec de la seva artesana, Mercè Lagrava qui explicarà als participants la història d'aquesta formatgeria, el ramat i l'elaboració dels seus formatges. Lagrava també ens aproparà els artesans que viuen i treballen al poble d'Ossera.

Publicat el 18 de juliol de 2012 a les 15:03

 
Aquesta artesana també ens mostrarà els cinc tipus de formatges que s'elaboren des del Serrat Gros. La sessió finalitzarà amb una degustació d'aquests productes agroalimentaris.

 

 

Recordem que l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell ha organitzat per aquest estiu una nova proposta cultural i alhora agroalimentària que sota el títol 'Parlem de Formatge' té com a objectiu difondre la cultura pirinenca, així com el coneixement de les característiques i producció del formatge com a part d'aquesta.

 

'Parlem de Formatge' engloba un seguit de tastos comentats de formatge que aniran a càrrec dels propis formatgers o d'altres professionals vinculats amb el món del formatge. El formatge és l'element principal del tast que s'acompanya de vins, pa i melmelades. Cada formatger presenta els seus productes en una sessió de tast guiat obert tant als visitants com als propis urgellencs.

 

L'objectiu d'aquestes sessions és que els assistents, a part de degustar formatge, puguin ampliar els coneixement d'aquest producte agroalimentari per poder-li donar el valor afegit que es mereix.

 

La proposta es va iniciar el passat 21 de juny amb una primera sessió que va protagonitzar la Cooperativa Cadí de la Seu d'Urgell i que va anar a càrrec de Josep Balcells, enginyer agrònom en industries alimentàries del departament tècnic d'aquesta empresa urgellenca.

 

'Parlem de Formatge' seguirà el dijous 23 d'agost amb la Formatgeria Mas d'Eroles d'Adrall i serà el seu responsable, Salvador Maura, qui dirigirà la sessió. La darrera sessió programada de 'Parlem de Formatge' la protagonitzarà la Formatgeria Castell-Llebre amb el seu artesà Fermí Tordesillas, el 20 de setembre.

 
Totes les sessions s'inicien a les vuit del vespre i tenen lloc a l'Espai Ermengol. Les sessions tenen un cost de 8 euros, de manera anticipada, i de 10 euros si els participants s'inscriuen el mateix dia. Els tiquets es poden adquirir a les mateixes oficines de l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.