Quan arriba el dia de Reis tots ja estem una mica cansats de tant menjar, descontrol d'horaris, de festa, ... però aquest dia també l'hem de celebrar, no perdonem res!
Ingredients per a 6-8 persones:
150 + 350 gr de farina de força
30 gr. de llevat premsat fresc
130 cc de llet
10 gr de sal
100 gr de sucre
110 gr de mantega pomada
3 + 1 ous
30 cc d'aigua de tarongina
Pell ratllada de mitja taronja
Fruites confitades
Escalfeu una mica la llet, desfeu el llevat, afegiu 150 gr de farina, barregeu, tapeu i deixeu reposar uns 20 minuts.
Amb la resta de la farina, la sal, la mantega, el sucre, 3 ous, l'aigua de flor de taronger i la ratlladura, feu una massa, a la qual s'incorpora la barreja del llevat, pasteu bé fins a aconseguir que sigui llisa i que no s'enganxi al recipient en què es treballa i a les mans.
Formeu una bola, tapeu amb un drap o amb film i deixeu que reposi en lloc càlid i sense corrents una hora o fins que dobli el seu volum.
Torneu a pastar, doneu-li forma arrodonida i obriu amb els dits un forat central, aneu-lo fent gran i doneu-li forma de tortell. Poseu aquest a la safata del forn coberta amb paper sulfuritzat, cobriu amb un drap i deixeu que llevi durant una hora.
Pinteu la superfície del tortell amb ou batut, afegiu les fruites confitades, pressioneu una miqueta i fer coure al forn a 180º (pre-escalfat) durant uns 20-25 minuts.
Treure’l, deixeu refredar a sobre d'una reixeta i si es vol es talla horitzontalment, es col·loca una fava i una figureta de rei en la part del tall.
Es pot farcir amb nata muntada, trufa o crema.
NOTA: La quantitat de comensals és orientativa.
** Mantega pomada és la que s'ha deixat a temperatura ambient fins que queda tova.
** Si no us desenganxa la massa del recipient o dels dits, se li pot afegir una mica més de farina.
** El temps al forn és orientatiu ja que depèn de cada forn.
Ara a portada
-
Societat «Si el camp cau, cau tot el país»: resignació i resiliència dels pagesos després de la pedregada Oriol Almacellas Verdés
-
Societat 50.000 hectàrees de cultius afectades per la pedregada a Lleida, segons Unió de Pagesos Redacció
-
-
-
Societat Maribel Pedrol: «El canal d’Urgell no és conegut perquè no l'hem sabut explicar» Àlvar Llobet i Sotelo
Publicat el 05 de gener de 2016 a les 10:53
Actualitzat el 21 de desembre de 2016 a les 12:46
Et pot interessar
-
Societat Les obres d'una planta solar obliguen a desviar els vehicles en una sortida de Lleida
-
Societat Condemnat a 4 anys d'internament per intentar matar un company de residència a Lleida
-
Societat Les empreses de turisme actiu a Lleida superen els 112 milions d'euros en impacte econòmic
-
Societat Rehabilitació de la LV-2012 per millorar la seguretat a les Garrigues