Una catedràtica de la UdL, nova presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments

Olga Martín Belloso ocuparà el càrrec durant dos anys

Publicat el 17 de gener de 2019 a les 23:22
La catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín Belloso, és la nova presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments (The European Federation of Food Science and Technology-EFFoST). La professora, que és membre del comitè executiu d'aquesta plataforma professional des del 2004, ocuparà el càrrec durant els propers dos anys.

La federació aplega més de 130 societats, instituts i universitats d'arreu d'Europa, amb més de 100.000 experts en aliments. Entre els reptes de futur, Martín destaca que els recursos per alimentar la població mundial estan "disminuint considerablement" i hi haurà una "escassetat crítica" de materials bàsics. En aquest sentit, considera que si no s'actua de manera ràpida i eficaç, "no tindrem prou menjar en pocs anys".

Olga Martín defensa que, per tot plegat, "la seguretat alimentària, la nutrició i la sostenibilitat són de gran interès per a tota la societat". En aquest sentit, creu que l'EFFoST ha d'assessorar les autoritats i "promoure la presa de decisions basada en l'evidència científica per assegurar un accés adequat als aliments per a tothom en les generacions actuals i futures".

A nivell d'accions dins d'aquesta plataforma europea, la catedràtica de la UdL ha explicat que vol ampliar el nombre d'institucions i professionals que participen activament a l'EFFoST, estimular les sinergies entre investigadors de diferents disciplines, crear oportunitats de treball per a joves científics, facilitar la innovació a les PIME i establir aliances amb altres organitzacions.