Quatre bagencs participen al segon disc de l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya

Núria Casas, Josep Cordobés, Xavier Ventosa i Alba Careta formen part de l'orquestra que ha publicat "Crui"

L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya treu segon treball
L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya treu segon treball | Mario Wurzburger
Redacció
20 de desembre de 2024, 12:44
Actualitzat: 12:44h

Després del seu primer exitós i guardonat primer treball Trencadís, l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (OMAC) torna als escenaris amb un segon disc, Crui, un àlbum que uneix tradició i futur fusionant música d'arrel amb elements experimentals com la intel·ligència artificial, instruments de síntesi i mecanismes de sincronització avançats, explorant així nous llenguatges sonors, reafirmant el seu paper en la música contemporània.

Formada per 35 músics, entre els quals els bagencs Núria Casas (contrabaix), Josep Cordobés (bateria), Xavier Ventosa (tible) i Alba Careta (trompeta i veu), l'OMAC descobreix a Crui la connexió entre les arrels culturals i els reptes de l'era digital. D'aquesta manera, busca unir tradició i contemporaneïtat per reflexionar sobre el patrimoni cultural i els canvis accelerats de la nostra era. 

Clara Fiol, poetessa i membre de Marala, contribueix amb un llibret que combina poesia, textos contemporanis i fragments generats amb IA. La seua visió es complementa amb el talent del compositor Dani López i el dramaturg Martí Torras

L'OMAC ha aconseguit crear un so distintiu que uneix arrels i modernitat. Després de l'èxit de Trencadís, reconegut amb el Premi Alícia al millor directe de 2022, i altre cop amb Dani López Pradas al càrrec de la composició, direcció i producció musical, Crui es presenta com una obra ambiciosa que aprofundeix en les interseccions entre música clàssica, jazz i tradició popular.

El segon treball d'aquesta sorprenent orquestra transcendeix el format discogràfic per plantejar preguntes profundes: Com preservem l'essència humana en un món on la tecnologia redefineix la nostra identitat? Amb la seua singularitat sonora i conceptual, l'OMAC consolida el seu paper com a emblema de la producció musical contemporània i reivindica la importància d’escoltar les arrels per entendre el futur.