Ignasi Sala i Gemmà Solà, en representació de Fogons del Bages, han seleccionat unes receptes pensades per a que el Tomàquet de la Comarca en sigui el protagonista. Les van presentar en el showkooking organitzat per We Love Cooking i www.mengembages.coop en els actes de celebració de la primera Festa del Tomàquet del Bages, organitzada per l'Ajuntament de Manresa, mengemBages, Proper, tomating.com i amb el suport del Rebost del Bages, Diputació de Barcelona i la Xarxa Productes de la Terra.
Durant tot l'agost diferents restaurants del Bages se sumen a la festa posant el tomàquet bagenc com a protagonista de la seva carta. NacióManresa us ofereix una recepta de tomàquet cada dilluns i cada dijous d'aquest mes. Que aprofiti!
Melmelada de tomàquet
Ingredients
- 200 grs. tomàquet
- 100 grs. sucre
- 1⁄2 llimona
- 1 branca vainilla
Preparació
1- Escaldarem els tomàquets i si volem podem treure les llavors.
2- Els tallarem a daus i els barrejarem amb la resta d'ingredients, tot dins d'una olla i ho deixarem coure un 40 o 45 minuts.
3- Una vegada la tenim cuita, en funció de si ens agrada més fina, la podem triturar amb un braç triturador, o bé passar-la per un passa-purés.
4- Si en fem per tenir-ne tot l'any la posarem dins de diversos pots (prèviament esterilitzats) i ho courem al bany maria.
ARA A PORTADA
Publicat el 10 d’agost de 2017 a les 00:00
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Manresa estrena els gegants Seny i Rauxa amb una cercavila pel Centre Històric
-
Cultura i Mitjans L'actor i director Mario Gas repassarà la seva carrera al Pessics de Vida
-
Cultura i Mitjans Josep Maria Mata-Perelló rep la Creu de Sant Jordi
-
Cultura i Mitjans Es posen a la venda les entrades de set propostes de la 28a Fira Mediterrània
-
Cultura i Mitjans Els gegants Hereu i Pubilla de Manresa apadrinaran els nous gegants Seny i Rauxa
-
Cultura i Mitjans Sant Fruitós obre un concurs per a crear el cartell de la Festa Major d'Estiu i del Batibull