De Sant Fruitós als Emirats Àrabs

Tecnoconverting exportarà equips de tractament d'aigües a l'estat del Golf

Publicat el 04 d’agost de 2011 a les 19:37

L'empresa catalana Tecnoconverting, amb seu a Sant Fruitós de Bages, exportarà equips per a tractament d'aigües residuals als Emirats Àrabs Units gràcies a un acord tancat amb un soci local a través del Centre de Promoció de Negocis a Dubai d'ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana del Departament d'Empresa i Ocupació.

La previsió és exportar-hi el 10% de la facturació en un període de tres anys, i a la vegada estudiar la creació d'un centre d'I+D a Catalunya amb l'objectiu de donar solucions a les diferents problemàtiques de les plantes de tractament d'aigua als Emirats.

David Barquet, gerent de Tecnoconverting, explica que l'aposta pels Emirats Àrabs Units es deu al fet que "valoren molt positivament les noves tecnologies que repercuteixen en una millora de l'eficiència energètica, i a més compten amb una economia basada en les importacions". Barquet explica que el primer pas va ser la realització d'un estudi de mercat per part del Centre de Promoció de Negocis, seguit d'una selecció de possibles partners. "Per introduir-te en aquest mercat, has d'anar de la mà d'un nadiu", afirma.

Fundada fa 6 anys i amb un equip de 12 treballadors, Tecnoconverting ha doblat la facturació al 2010 respecte l'exercici anterior situant-la en 3 milions d'euros gràcies a la forta inversió en I+D. L'empresa està desenvolupant una innovadora tecnologia per al tractament d'aigües residuals que elimina les espumes de sistemes biològics mitjançant mecanismes de rascat i tamisat sense generació de residus, tot disminuint els costos d'explotació, ja que l'ús d'electricitat és menor que en els sistemes tradicionals. Compta amb una patent a nivell mundial i ha estat creat juntament amb la Fundació CTM Centre Tecnològic (CTM).

Tecnoconverting exporta actualment el 15% de la seva producció, fabricada íntegrament a Catalunya, a països d'Amèrica del Sud (Colòmbia i Xile, entre d'altres). L'empresa aposta per la diversificació de la tecnologia i juntament amb el CTM té previst crear una spin-off que es posarà en marxa properament. Amb el nom de Tecnobionic, la nova firma es dedicarà al disseny de pròtesis per al sector mèdic.