Els treballadors de Sanejament carreguen contra l'Ajuntament

Segons la plantilla "se'ns està sobrecarregant de feina"

Publicat el 24 de març de 2015 a les 10:24

Vehicles de recollida de brossa i voluminosos sortint de Bufanvent. Foto: Basurama


"Som al límit de tot". Així és com se senten els treballadors i treballadores de l'empresa UTE Sanejament de Manresa, que a través de la Secció Sindical de la CGT al servei de neteja de Manresa denuncien públicament "la precarietat  en la qual es troba la nostra plantilla, que s'ha reduït a 24 persones, passant de 97 a les 73 actuals, xifres que representen un 25% menys de personal". El col·lectiu afirma que aquesta reducció s'explica amb "l'ampliació de manera considerable de contractacions amb contractes precaris de curta durada, que es fan de manera continuada".

Els sindicalistes també critiquen la "constant reducció i eliminació total" de serveis provocats per les darreres "modificacions substancials" que ha dut a terme l'empresa, i involucren al consistori manresà per la reducció del pressupost de neteja que ha dut a terme, fet que els comporta, afirmen, "una sobrecàrrega de feina sobre el personal humà". I és que, segons manifesten, "feines que abans es feien amb maquinària ara es fan a mà, com per exemple la del desbrossament d'herbes, que abans la feia una brigada i que ara s'ha afegit com a feina extra dels escombriaires, els quals ja es troben al límit".

Amb la voluntat de "poder treballar tranquils", els demandants acusen a l'Ajuntament de voler fer més feina amb menys recursos i de pressionar-los de manera indirecta a través dels comandaments superiors d'UTE sanejament. "Els del departament tècnic del consistori parlen d'optimitzar", diuen els de la CGT, "quan en realitat estan retallant perquè l'actual pressupost no és suficient per cobrir les necessitats que té la ciutat a nivell de neteja". A més, demanen que se'ls tingui en compte a l'hora de fer modificacions per poder participar-hi "com a treballadors i ciutadans que som de ple dret".

És per aquest motiu que els afectats demanen els "recursos humans i materials que teníem abans" per garantir "la nostra tasca amb professionalitat". Si la petició no es té en compte afirmen que s'informarà de manera directa als ciutadans a través d'una campanya informativa sobre la "situació real" que estan vivint, així com se'ls explicaran les causes que provoquen "aquestes deficiències". Tampoc descarten, si és necessari, dur a terme les mobilitzacions "que siguin oportunes".