Eva Farré supleix Francesc Baltiérrez com a secretària de la DO Pla de Bages

Publicat el 21 d’abril de 2016 a les 16:36
Actualitzat el 21 d’abril de 2016 a les 16:40
Aquest dijous ha tingut lloc s'ha donat a conèixer el relleu de la secretaria del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Pla de Bages. Joan Francesc Baltiérrez, cessa com a secretari amb motiu de la seva jubilació, i serà substituït per Eva Farré.

Joan Soler, actual president de la DO, ha destacat la important tasca realitzada durant els 16 anys en que el secretari ha estat en el càrrec. En aquest període de temps, el nombre de cellers al Pla de Bages s'ha vist duplicat, passant de 6 a 13. Ha millorat el reconeixement dels vins del Bages per part dels bagencs alhora que millorava la qualitat dels vins de la comarca. Tot això s'ha aconseguit gràcies a la capacitat de fer pinya per part dels cellers, que en tot moment s'han mostrat ben avinguts.

El secretari de la Denominació d'Origen té com a tasques la gestió del propi Consell Regulador, la gestió de la vinya en quant a superfícies i varietats autoritzades i controls de verema, control de qualitat dels vins analítica i organolèptica i la promoció de la Denominació d'Origen: del conjunt dels cellers, els seus vins i del territori del Pla de Bages.

Joan Francesc Baltiérrez declara que durant el transcurs d'aquests 16 anys tots els cellers li han facilitat la feina. Es va començar gairebé des del naixement de la DO i hi havia molta feina per fer. El primer que va fer va ser buscar una Seu social, que ja es va fer a la casa de La Culla. Una de les tasques principals ha estat la de promocionar els vins al Bages i a les comarques veïnes. Mitjançant actes diversos s'ha mirat d'introduir els vins en el sector de la restauració en general, amb el recolzament del mateix sector. També destacar les activitats que s'han fet amb el propòsit de mantenir els cellers units, com les sortides per conèixer altres zones vitivinícoles del territori proper.

Pren el relleu com a nova secretària, Eva Farré, Enginyera Agrònoma amb experiència en camps de la sostenibilitat i el medi ambient, el desenvolupament rural i la promoció del territori i les indústries i la comercialització agroalimentària.

El relleu s'està duent a terme de manera esglaonada des d'aquest passat mes de gener degut a les diferents tasques estacionals que comporta aquesta feina al llarg de l'any.