Fundació CTM i CT de Seat fan una valoració positiva del 1r any del projecte Verde

El Centre Tècnic de SEAT lidera el projecte i la Fundació CTM Centre Tecnològic és el centre investigador i gestor del mateix

Publicat el 17 de juny de 2010 a les 00:07

Imatge de grup dels membres del projecte Verde. Solé i Hernàndez

La Fundació CTM Centre Tecnològic i el Centre Tècnic de SEAT, gestor i líder del projecte, han realitzat una valoració molt positiva de la primera anualitat del projecte “VERDE”. Aquest projecte està assentant les bases per a que Espanya sigui en un futur proper un país clau en l'àmbit de l'electromobilitat. Els resultats de l'evolució del projecte han tingut lloc els dies d'ahir i avui, en el marc de la 2a. Assemblea General Projecte Verde, organitzada a les instal•lacions que la Fundació CTM Centre Tecnològic té a Manresa. L'Assemblea té per objectiu realitzar una valoració de la situació i evolució del projecte en la seva primera anualitat.
 
L'esdeveniment ha comptat amb la presència de destacades personalitats i professionals del sector de l'automoció, components d'automoció, empreses tecnològiques i distribuïdores d'energia, així com els representants de les 16 empreses i 14 organismes públics d'investigació socis del projecte.
 
El projecte VERDE
El pressupost del projecte VERDE és de 34 milions d'euros i es desenvolupa per un període de 40 mesos. Està finançat en un 49% pel Ministeri de Ciència i Innovació mitjançant un dels programes de Consorcis Estratègics Nacionals en Investigació Tècnica, CENIT.
 
L'objectiu del projecte VERDE és investigar i generar el coneixement necessari per a la futura fabricació i comercialització de vehicles ecològics a Espanya, bàsicament híbrids endollables i elèctrics.
 
Les principals activitats del projecte consisteixen en l'estudi i la definició de tecnologies mecàniques i elèctriques del vehicle elèctric; la investigació i el desenvolupament de sistemes d'emmagatzematge d'energia; la investigació i el desenvolupament de sistemes de tracció elèctrica per a vehicles híbrids i elèctrics; el disseny i control de convertidors de càrrega d'energia, la integració de la carga del vehicle elèctric en el sistema elèctric general i, finalment, la integració i validació en el vehicle elèctric de les tecnologies desenvolupades que permetin fer un balanç energètic i mediambiental. En conclusió, el projecte tracta de la integració del vehicle elèctric en la vida real y totes les derivades que esdevinguin d'aquesta integració.
 
El projecte està liderat pel Centre Tècnic de SEAT, mentre que la gestió i la direcció científica es realitza des de la Fundació CTM Centre Tecnològic i, compta amb el recolzament de 16 socis vinculats a empreses de sectors com l'automoció, les infraestructures, l'electrònica i l'energia. Entre les empreses col·laboradores podríem destacar AIA, FICOSA, SIEMENS, LEAR, MAPRO, ROVALMA, IBERDROLA i ENDESA, entre d'altres, a més a més de centres universitaris i Centres Tecnològics Espanyols.

16 Empreses participants: Centro Técnico de Seat, AIA, Cegasa, Circutor, Cobra, Endesa, Ficosa, Green Power, Iberdrola, Infranor, Lear, Mapro, REE, Rovalma, Siemens i Técnicas Reunidas.

14 Organismes Públics d'Investigació: Fundació CTM Centre Tecnològic, AICIA, ASCAMM, CIDETEC, CIRCE, CNM, ICMA, IIC, IREC, LEITAT, TECNALIA, Universidad Carlos III, UPC i UP Comillas.