El Consell Comarcal del Bages col·labora en l'organització d'una jornada que tractarà els requeriments de les llicències municipals que corresponen als treballs dels col·lectius professionals. El sector està molt pendent d'aquesta qüestió després dels darrers canvis legals. El passat 5 d'agost es va aprovar el Reial Decret 1000/2010 sobre el visat col·legial en el procediment administratiu d'atorgament de llicències municipals corresponents als treballs professionals que requereixen o no el visat obligatori.
Interpretacions diferents
La jornada vol plantejar un debat obert que pretén posar damunt la taula les interpretacions diferents que fan els professionals del Reial Decret en els primers mesos d'aplicació. Una normativa que afecta qüestions bàsiques en el dia a dia del sector en el treball en l'àmbit local: responsabilitat vinculant de l'administració i els seus tècnics en l'atorgament de llicències, el caràcter del visat col·legial, la consideració de visat obligatori, etc. La sessió s'adreça a arquitectes municipals, secretaris i secretaris-interventors de l'administració local.
La jornada, que tindrà lloc el 10 de febrer a la Torre Lluvià, és organitzada des de la delegació al Bages-Berguedà de la demarcació de Barcelona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i el Col·legi Oficial de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local de Barcelona.
Programa de la jornada
10.00h Benvinguda i Presentació
- Ramon Bacardit; arquitecte. Delegat del Bages-Berguedà del COAC
- Roger Cots; Secretari. Delegació del Bages del CSITAL Barcelona
10.15h Exposició dels ponents
-
Arcadi Viñas; Arquitecte. Secretari Tècnic del COAC
- El nou visat col·legial.
-
Roger Cots; Secretari. Secretari de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet.
- La Llei 25/2009, de 22 de desembre, de modificació de diverses lleis per a la seva adaptació a la Llei sobre el lliure accés a les activitats de serveis i el seu exercici “Llei Òmnibus”.
- Reial Decret 1000/2010 i la seva incidència en el procediment administratiu d'atorgament de llicències urbanístiques.
- La responsabilitat de l'arquitecte municipal, en especial en el control de l'aplicació del Codi Tècnic d´Edificació.
-
Santi Martin; Arquitecte. Cap de Secció de llicències d'obres de l'Ajuntament de Manresa
- Definició de les intervencions: obra nova i intervencions sobre edificacions existents.
- Tipologia de les llicències segons l'objecte de les obres /modificacions.
- Documentació. Valoració Tècnica.
-
Sònia Oliveres; advocada. Cap del Servei de l'Assessoria Jurídica del COAC
- L'Encomana de gestió: exemples recents
11.30h Pausa (petit refrigeri)
12.00h Debat obert
-
Moderador: Joan Ribera; arquitecte. Arquitecte municipal de l'Ajuntament de Calders. Entre altres qüestions es buscarà la resposta a les preguntes següents:
- Les ordenances municipals poden suplir les indefinicions pel que fa a la regulació i aplicació del Decret?
- Quins documents acrediten l'autoria i la solvència tècnica i facultativa dels treballs que no requereixen visat obligatori?.
- Quines responsabilitats tenen els tècnics municipals en l'atorgament de les llicències de treballs no visats?
- El Visat plus o visat d'idoneïtat, eximeix als tècnics municipals de la responsabilitat tècnica de supervisió vinculada a la llicència ?
- L'administració ha d'elaborar directrius de referència pel que fa a garantir l'autoria i la solvència facultativa dels treballs professionals sense visat que són objecte de llicència municipal?
14.00h Cloenda