La 8a Nit del Turisme del Bages aplegarà més de 150 persones a Món Sant Benet

Els premis Bages Impuls! a l'esforç turístic recauen en els impulsors de Bages Terra de Vins i de l'entitat Meandre

Els premiats Jordi Perich i Núria Bacardit amb autoritats i organització
Els premiats Jordi Perich i Núria Bacardit amb autoritats i organització | Bages Impuls
Nació
19 de febrer del 2024
Actualitzat el 20 de febrer a les 11:52h
Més de 150 persones donaran suport al sector del turisme de la comarca participant a la Nit del Turisme del Bages tot gaudint de l'oferta gastronòmica elaborada amb productes de proximitat. Enguany, repetint l'emplaçament de l'any passat, se celebra a l'espai de la Fàbrica de Món Sant Benet. La iniciativa és de Bages Impuls, entitat que té com a missió principal la dinamització i posada en valor d'aquest sector des de la perspectiva privada amb estreta col·laboració amb les administracions públiques.

Un dels moments àlgids de la Nit del Turisme és l'entrega dels premis Bages Impuls! a l'esforç turístic. Aquests reconeixements es fan a persones que representen empreses o iniciatives d'èxit que tinguin a veure directa o indirectament amb el turisme. En aquesta ocasió es donaran dos premis: un per al Ricard Vilalta i Francesc Brunet de Bages Terra de Vins, per ser pioners a la comarca com agència de viatges receptora de visitant entre altres valors, i l'altre per a l'associació Meandre per la seva contribució en el diligent desenvolupament de l'Anella Verda manresana, entre altres tasques de preservació del paisatge.

Els premiats en les edicions anteriors han estat Josep Lluis Iriberri, jesuïta impulsor del Camí Ignasià; Joan Soler, president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages; Ferran Climent, director científic del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central; Jordi Vilaseca, director de la l'escola Joviat d'hoteleria; Josep Saez, president del Bàsquet Manresa; Benvingut Aligué, del restaurant Aligué; Ferran Debant, del Grup Taelus de comunicació; Jordi Perich, del restaurant Cal Carter de Mura i, finalment, Núria Bacardit, periodista i corresponsal de TV3 a la Catalunya Central.

La Nit del Turisme del Bages es caracteritza per tenir un caràcter itinerant entre els quatre establiments que es responsabilitzen de la proposta gastronòmica: Hotel Món Sant Benet, Hotel Hostal Abat Cisneros de Montserrat, Hotel Parador de Cardona i Hotel Mas de la Sala de Sallent. Però en aquesta edició es repeteix l'escenari i es continua apostant pel nou format estrenat l'any passat. Molt més informal, proper, participatiu i donant entrada a la restauració i als productors de proximitat. En aquest sentit, l'oferta gastronòmica serà en format de tastos per a poder degustar el màxim de productes del territori i així mostrar la gran riquesa en la varietat i qualitat que es gaudeix a la Catalunya Central; gastronomia bagenca elaborada amb productes km0. Cal esmentar la gran oferta de vins, que sota la Denominació d'Origen Pla de Bages, oferiran els cellers als assistents a la gala. També hi haurà una extensa proposta  de postres elaborades per diferents pastisseries del territori. Així mateix, es podrà tastar la cervesa bagenca La Pirata, i un llarg etcètera per a gaudir del paisatge al plat.

A les 7 de la tarda es donarà la benvinguda i es presentarà la quarta edició de la guia turística Viu el Bages on es recull un ventall d'activitats turístiques per a gaudir tot l'any del Bages. Abans d'acabar aquesta primera part, es lliuraran els dos reconeixements als premiats. Per, posteriorment en una sala contigua, amb les estacions gastronòmiques ja preparades, gaudir amb les diferents propostes, i tot amenitzat amb música en directe. Es preveu acabar pels voltants de les 10 de la nit.

El preu és de 30 euros i és obert al públic en general. Cal fer la reserva prèvia a la web de Bages Impuls,