La primera edició dels premis de La guia de vins de La Vanguàrdia van reconèixer una persona i dos projectes de la DO Pla de Bages en la cerimònia que es va portar a terme dimecres abans del tancament de la Barcelona Wine Week. En concret, van premiar Joan Soler, de Can Serra Exhibis, al lideratge enològic; el projecte Entrebosc, dels germans Forn, a les joves promeses, i l'Abadal Arboset 2017, a la identitat vitivinícola.
[nointext]
L'edició 2022 d'aquesta publicació dirigida per Lluís Tolosa i que té com a col·laboradors como Ferran Centelles, Meritxell Falgueras, María José Huertas, Alicia Estrada i Zoltan Nagy, es va publicar el passat mes de febrer amb una selecció dels 100 vins més interessants del mercat.
[intext1]
El premis de La guia de vins de La Vanguàrdia, no només reconeix els vins sinó que també distingeix des dels millors projectes enològics fins als millors llibres de divulgació.
[h3]Premiats de la DO Pla de Bages[/h3]
[despiece][h4]Joan Soler. Premi al lideratge enològic[/h4]
Joan Soler és l'ànima de la nova etapa de la DO Pla de Bages. És l'enòleg de referència, el president del Consell Regulador i el principal creador del discurs i orientació de la denominació d'origen. Poques vegades s'ajunten amb tant d'encert el gran coneixement tècnic, la mirada nítida al passat per orientar el futur i el carisma personal per reunir i sumar totes les energies d'una denominació d'origen. La Baula n'és el vi més identificatiu. La baula perduda s'ha de refer, per unir passat i present, per mirar el futur. La Baula s'elabora amb dues varietats autòctones minoritàries, la sumoll i la gairebé desapareguda manà. Representa el nou futur de la DO Pla de Bages, complementari dels cabernets sauvignon i de l'autòctona blanca picapoll.[/despiece]
[intext2]
[despiece][h4]Entrebosc, Premi a les joves promeses[/h4]
La família Forn, amb els tres fills al capdavant, impulsa un dels projectes més recents i més interessants de l'emergent DO Pla de Bages. El jove viticultor Enric Forn i l'enòleg Toni Sánchez conceben uns vins ambiciosos, monovarietals d'altíssima qualitat, ecològics i de producció molt limitada. Volen expressar les varietats i el paisatge de la vall de la Grevalosa, un paratge assolellat a 650 metres d'altitud amb clima continental i fort contrast tèrmic entre dia i nit, on conreen picapoll blanc, mandó i sumoll, i també cabernet franc, històricament adaptada al Bages. Ferran Forn porta el màrqueting i les relacions públiques. Violeta Forn és una de les alumnes destacades acabades de sortir de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya, formada a MontRubí, el celler amb millor proposta enogastronòmica del Penedès. Amb aquesta formació ja està desenvolupant el projecte enoturístic d'Entrebosc, a la masia familiar Mas Pubill, datada al segle XVII, amb importants vestigis de l'època d'or del vi al Bages, amb antigues tines dels anys 1854, 1864, 1867 i 1876. Per això un dels seus vins més emblemàtics, el Boixa 1854.[/despiece]
[despiece][h4]Abadal Arboset 2017, Premi identitat vitivinícola[/h4]
Abadal Arboset és la gran novetat d'aquest any a Catalunya. Aquest vi simbolitza com cap la recuperació de les varietats històriques i la recuperació de les elaboracions tradicionals. La petita vinya Arboset conserva vells ceps de 80 anys al costat d'una tina de pedra seca on antigament s'elaborava el vi. A la parcel·la conviuen fins a deu varietats històriques, blanques i tintes barrejades, com es plantaven antigament. Principalment mandó, picapoll i sumoll, però també punxó fort, cap pelat, cua de moltó, malvasia de Manresa, pansera, fumat i cap negre. Veremades i elaborades totes juntes a la mateixa tina de pedra seca de l'Arboset, com es feia abans. És un vi de varietats, elaboracions i sabors antics. Un vi de gran valor enològic, cultural, històric i patrimonial. També és un vi de futur, perquè l'anyada del 2017 va ser molt seca i aquestes varietats històriques van demostrar un perfil continental de muntanya amb gran capacitat per afrontar el canvi climàtic.[/despiece]
«La guia de vins» de «La Vanguàrdia» reconeix Joan Soler, Entrebosc i l'Abadal Arboset 2017
La primera edició d'aquests premis es va lliurar en el tancament de la Barcelona Wine Week
ARA A PORTADA
Publicat el 08 d’abril de 2022 a les 10:56
Actualitzat el 08 d’abril de 2022 a les 11:09
Et pot interessar
-
Economia i Empresa Bernat Ladrón de Guevara, reelegit president d'una Associació d'Empresaris de Bufalvent especialment engrescada
-
Economia i Empresa El Kursaal posarà a la venda els espectacles de Festa Major aquest dijous a preus reduïts
-
Economia i Empresa Caixabank ajuda a pagar un tamisador a la Fundació Cardona Històrica per impulsar la comercialització de la sal
-
Economia i Empresa 38 empreses turístiques del Bages, reconegudes per la seva gestió sostenible
-
Economia i Empresa Laura Galobart guanya el 32è Premi Protagonistes del Demà del Rotary
-
Economia i Empresa UManresa estrena la Clínica Odontològica, que el curs que ve acollirà els primers cursos d'especialització