La santpedorenca Domini Ambiental fa el salt a Alemanya

L'any passat va començar el procés d'internacionalització amb l'obertura d'una seu al sud de França

Publicat el 21 de juliol de 2011 a les 16:19
Esteve Pintó, gerent de Domini Ambiental. Foto: Catpress

L'empresa amb seu a Santpedor Domini Ambiental, especialitzada en renovables, ha fet un nou pas en el seu procés d'internacionalització amb l'obertura d'una seu a Munic, al sud d'Alemanya, que se suma a la que fa uns mesos va inaugurar a Besiers, a França i a les instal·lacions centrals de Santpedor, al Bages.

La intenció de l'empresa és aconseguir, des de la nova seu a Munic, una àmplia penetració al mercat centreeuropeu amb productes de disseny propi com els seguidors solars fotovoltaics, els tèrmics o els mixtes –capaços de donar autonomia energètica total a edificis, indústries o equipaments públics-. Domini Ambiental, a banda, també ha desenvolupat un fanal solar autònom de leds i programes informàtics que faciliten la gestió de camps solars o altres equipaments relacionats amb energies renovables.

Domini Ambiental vol aprofitar la seva experiència i experiència a l'estat espanyol i França per entrar a Alemanya, un país que disposa d'una demanada creixent i amb la previsió que l'any 2020 un 20% de l'energia que produeixi, sigui procedent de les renovables.

L'empresa Domini Ambiental es va crear l'any 2003 en el marc del Grup Aquacenter. Fa poc, va rebre el Premi Cambra de Comerç de Manresa com a reconeixement a la tasca que ha portat a terme aquest grup empresarial familiar, d'ençà que es va crear al 1968 Catalana de Perforacions; al 1974, Elèctrica Pintó i al 2008, Gestió Solar Sostenible.

Domini Ambiental s'ha caracteritzat, d'ençà que va néixer, pel seu caràcter innovador i emprenedor. Ha tret al mercat el primer seguidor solar tèrmic del mercat amb altes prestacions que permeten escalfar l'aigua d'indústries, cases, piscines, equipaments turístics, etc. S'han desenvolupat seguidors solars de diferents mides, que oscil•len entre 14 i 80 metres quadrats, en funció de la seva aplicació tèrmica, elèctrica o mixta amb els que es poden assolir potències tèrmiques que arriben als 40 KW i fins a 14 KW de potència elèctrica de generació.