L'empresa privada torna a carregar contra Aigües de Manresa per l'adjudicació a Santa Maria d'Oló

La Cambra de Concessionaris d'Infraestructures es qüestiona la legalitat de l'acord entre l'empresa pública i l'Ajuntament de Santa Maria d'Oló per gestionar el seu servei d'aigua

Publicat el 28 de juny de 2022 a les 17:23
L'empresa privada representada per la Cambra de Concessionaris d'Infraestructures, Equipaments i Serveis Públics (CCIES) torna a la càrrega qüestionant els acords que Aigües de Manresa va tancant amb els municipis de la comarca del Bages i de l'entorn en la gestió municipal i pública de l'abastament d'aigua potable i gestió del clavegueram a l'empara d'un informe de l'Autoritat Catalana de la Competència que data de 2015 i que ja ha estat qüestionat per sentències posteriors.
[nointext]
[noticia]101810[/noticia]
En aquest ocasió, la CCIES qüestiona l'acord entre Aigües de Manresa i l'Ajuntament de Santa Maria d'Oló, però de la mateixa manera tampoc no anuncia cap acció legal per a revertir-la. Ja el passat mes de febrer, els disset ens municipals que són accionistes d'Aigües de Manresa van denunciar "intimidacions i coaccions" de grans empreses del sector, inclosa la CCIES. El passat mes de febrer, un total de 47 ajuntaments i ens locals de tot el país havien sofert aquesta pràctica, amb sonades victòries municipals a Terrassa, Arenys de Munt o Llinars,
[intext1]
Ara, mitjançant un comunicat, aquesta Cambra assenyala que l'adjudicació de la gestió de l'aigua a Santa Maria d'Oló ha estat adjudicada "sense procediment de licitació", malgrat que obvia que al ser un servei municipal amb participació del gestionat, no cal aquest procediment perquè la contractació es fa sobre un mitjà propi.

[noticia]101762[/noticia]
[h3]Atac a la gestió pública[/h3]
Aigües de Manresa ja va denunciar el passat mes de febrer l'ofensiva que la CCIES havia engegat en contra del servei d'abastament d'aigua públic. Aquesta acció busca qüestionar i condicionar la potestat autoorganitzativa de l'administració local a l'hora de prestar el servei públic de l'aigua, potestat reservada constitucionalment als municipis.
[intext2]
Aquestes accions de la patronal privada, generalitzades en el territori català, pretenen neutralitzar la creixent tendència a optar per models de gestió pública, que persegueixen la salvaguarda de la governança pública de l'aigua, així com una major eficiència i transparència.