MengemBages reuneix en un dinar als productors de la comarca

El Bages disposa d'una elevada qualitat i varietat de productes alimentaris

Publicat el 24 de febrer de 2014 a les 09:30
Els productors del Bages es trobaran en un dinar de MengemBages. Foto: MengemBages

Fa dos anys que el projecte mengemBages va començar a caminar amb l'objectiu d'agrupar a petits productors de la comarca del Bages i agrupar consumidors amb l'objectiu de facilitar la distribució del producte bagenc a través d'internet.
 
Després de dos anys, una vuitantena de productors han fet confiança al projecte  mengemBages, mentre que prop de mil persones consumidores han apostat en algun moment pel producte de proximitat que s'hi ofereix.
 
En els seus orígens mengemBages va començar a caminar amb poques referències, però en aquests moments s'ha convertit en una autèntica botiga virtual de productes de proximitat, majoritàriament de la comarca del Bages, tot i que es complementa amb productes d'altres zones, seguint sempre criteris de proximitat, qualitat i valor social: com pot ser la fruita, el peix fresc o productes de comerç just.
 
Productors units i amb més força
Els petits productors i elaboradors de la comarca són el gran pal de paller del projecte, que ajuda a posar en valor la qualitat del producte local i l'autoestima de la comarca.
 
La iniciativa mengemBages, a més, ha pogut facilitar que alguns productors hagin pogut agrupar els seus esforços i millorar "l'oferta i la presentació dels seus productes, o posar en contacte productors i elaboradors per oferir-se producte mútuament" com comenta Alba Rojas, coordinadora del projecte.
 
Informació detallada
Una de les constants del projecte és valorar la tasca dels productors. Això passa per mantenir una informació constant, transparent i fluida, de la que el consumidor en pugui ser partícip i també per una política de preus en la que el propi productor en pugui tenir incidència final, i així, oferir preus adaptats al mercat i en la que els productors hi guanyin els marges necessaris per poder mantenir la seva activitat que, a l'hora, s'han convertit en un motor econòmic de la comarca.
 
Distribució col·lectiva
Un dels punts forts d'haver aconseguit agrupar a productors de la comarca rau en el fet de poder distribuir-los col·lectivament. D'aquesta manera, en un moment d'auge del coneixement de la qualitat dels productes elaborats al Bages, amb els restaurants que estan apostant per productes de la terra, l'agrupació de productors en una col·lectivitat com mengemBages  permet donar resposta a la distribució del producte autòcton.
 
Trobada 1 de març
El proper dissabte dia 1 de març al centre cívic de Sant Martí de Torroella mengemBages reuneix en un dinar, als productors que participen del projecte amb l'objectiu "d'agrair la confiança que han mostrat en aquests dos anys de camí plegats", segons explica Alba Rojas, i també com a una oportunitat més de promoure el coneixement i contacte entre productors. "El que ara es coneix com a network nosaltres ho farem d'una forma més tradicional, amb un bon àpat i un porró de vi", explica Alba Rojas.
 
El projecte, impulsat per la cooperativa Frescoop, ja té una rèplica a la comarca del Baix Llobregat, amb la creació de mengemBaix.