
Oller del Mas ha estat reconeguda per la Generalitat. Foto: Oller del Mas
Oller del Mas obté el màxim reconeixement vinícola de Catalunya amb el vi Arnau Oller i se suma a Clos Mogador, Jean Leon, Vall Llach i Vinyes Domènech.
Amb aquest reconeixement, gràcies a Oller del Mas, la DO Pla de Bages ja té el primer celler amb la màxima categoria que es pot assolir a nivell vinícola sota la normativa de la Generalitat. Segons Jordi Bort, Director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), el Departament d'Agricultura ja ha aprovat concedir aquest reconeixement a Oller del Mas amb el seu vi Arnau Oller.
Aquesta distinció requereix d'uns requisits molt exigents i singulars i seria l'equivalent al que a França anomenen Grand Cru. Més que un nom és un concepte que evoca uns vins excepcionals que provenen d'un excel·lent terroir i d'un savoir faire de qualitat extraordinària i diferenciada.
Els vins sota la distinció de Vi de Finca, han de ser elaborats únicament amb raïm procedent de la finca que gràcies al seu microclima i terroir els hi confereixen unes característiques qualitatives especials. El rendiment màxim admès pel raïm destinat a Vi de Finca ha de ser un 15% inferior a l'establert per la Denominació d'Origen per la resta de vins. A més, per a l'obtenció del reconeixement del Vi de Finca, aquest ha de tenir una trajectòria consolidada de prestigi i qualitat de 10 anys mínim al mercat.
Oller del Mas ha rebut aquest reconeixement al vi Arnau Oller que és un vi elaborat íntegrament amb Merlot procedent de la parcel.la de "Boïga", paraula d'orígen pre-romà que ve de l'arrel boud que significa "guanyar, conquerir" ja que és una parcel.la guanyada al bosc amb una singularitat excepcional. És un vi complex, suau, fresc i golós, un clar exemple de l'equilibri entre la fruita i les notes balsàmiques i especiades marcades pel seu caràcter complex. Ara ja si, un Vi de Finca que destaca per la seva elegància i que expressa el terroir, el clima i la noblesa de la finca de l'Oller del Mas al Pla de Bages.
Actualment a Catalunya hi ha quatre cellers que elaboren vins de finca i són Clos Mogador (va ser la primera l'any 2006), Jean Leon, Vall Llach i Vinyes Domènech, aquests tres últims concedits entre el 2012 i 2015. Del total de 7 productes que poden lluir aquesta distinció, s'hi suma ara l'Arnau Oller.
Un reconeixement que no només fa palesa la trajectòria de qualitat de més de 10 anys sinó que posa en relleu la constància i l'afany de 36 generacions que han lluitat per mantenir la tradició, la filosofia i la il·lusió d'un projecte amb més de 1.000 anys d'història.