Junts torna a guanyar a Manresa i a Moià, al Bages i al Moianès

Les eleccions europees deixen un mapa blau a les dues comarques, a vint-i-nou dels quaranta municipis

10 de juny del 2024
Actualitzat a les 7:55h
Junts ha guanyat a la majoria de municipis, però no als més poblats
Junts ha guanyat a la majoria de municipis, però no als més poblats | Roger Tugas

Junts ha guanyat a Manresa (27,7%) i a Moià (30,8%) en aquestes eleccions europees i consolida la victòria que va aconseguir fa menys d'un mes a les eleccions al Parlament. La segona força a Manresa ha tornat a ser el PSC (26,1%), i a Moià aguanta ERC (26,9%). A Catalunya ha guanyat el PSC i a Espanya, el PP. Els populars també han guanyat al total d'Europa.

A més, la llista encapçalada per Toni Comín s'ha imposat a dinou dels trenta municipis del Bages i a nou dels deu municipis del Moianès. El PSC, darrere, ha aconseguit victòries a Cardona, Súria, Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Navarcles, el Pont de Vilomara, Castellgalí, Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar i Monistrol de Montserrat. ERC, la tercera, s'ha de conformar amb victòries només a Fonollosa i Santa Maria d'Oló. La resta de municipis s'han tenyit de blau turquesa. Aquesta victòria per nombre de municipis també es veu en el mapa de Catalunya, tot i que el PSC s'ha quedat amb els més poblats.

La quarta força a Manresa ha tornat a ser el PP, seguida de Vox, i la sisena i setena posició se l'han repartit els escindits Podem i Comuns Sumar, que si haguessin anat units haurien superat als d'extrema dreta.

La participació a Manresa (40,44%) i Moià (40,33%), per sota de la catalana (43,53%) i molt per sota de l'estatal (49,21%), confirma que anar a votar a les europees continua essent l'assignatura pendent.