La CUP convoca una assemblea a la Sagrada Família per debatre els futurs canvis al barri

La formació rupturista vol debatre divendres la modificació del pla d'urbanisme de la zona

Redacció
04 d'abril del 2018
Actualitzat a les 8:12h
El passat mes de maig de 2017, l'equip de govern format per Convergència i ERC amb el suport del PSC, Democràcia Municipal i Ciudadanos, va aprovar, amb l'únic vot en contra de la CUP, la modificació del pla d'urbanisme del 2008, que afectava el barri de la Sagrada Família. Originalment, aquest pla va ser ideat com un intent de millora en termes de mobilitat, urbanisme i habitatge, que bàsicament se centrava en la construcció d'un parc que havia de respectar el pulmó verd de la Sagrada Família i dotar d'un millor accés a l'escola Ítaca. Però després de l'aprovació de la nova ordenació, la modificacio del pla també contempla la implantació d'una nova gran superfície, en aquest cas un Mercadona, al barri.

Segons interpreta la CUP, com a conseqüència directa de la modificació del pla, les obres per connectar el carrer Sant Maurici amb el carrer Sant Cristòfol provocaran que el barri perdi el pulmó verd que representen les zones d'horts i vegetació que hi ha entre l'escola Ítaca i el Carrer Priorat sense que això representi la construcció del parc al costat de l'escola, tal com reflectia el pla aprovat inicialment el 2008.

És per tot plegat que el grup de treball de barris de la CUP Manresa convoca una assemblea oberta que tindrà lloc el proper divendres 6 d'abril a 2/4 de 7 de la tarda al Casal la Vinyeta. L'objectiu és donar veu als veïns i veïnes de la zona i tenir-los en compte a l'hora de decidir, no només les modificacions urbanístiques del barri, sinó "com volem que sigui el futur del d'aquest en tots i cada un dels seus aspectes, on sigui la seva gent la que tingui l'última paraula".