L'espanyolisme convoca una nova manifestació a Manresa per celebrar que són «majoria»

Ho fa Democracia y Unidad Española (DUE), la plataforma de Jaime Vizern que va aplegar una trentena de manifestants a la Plaça Major el passat 23 de novembre | L'acte serà el diumenge 21 de gener a les 12 del migdia a plaça Espanya

28 de desembre del 2017
Actualitzat el 29 de desembre a les 16:58h
Manifestació espanyolista del passat 12 de novembre, franquejades per antidisturbis dels Mossos
Manifestació espanyolista del passat 12 de novembre, franquejades per antidisturbis dels Mossos | Pere Fontanals
La plataforma Democracia y Unidad Española (DUE) ha tornat a convocar una manifestació espanyolista a Manresa per al proper diumenge 21 de gener a les 12 del migdia a la plaça Espanya, tal i com han anunciat a la seva pàgina de Facebook (només accessible si n'ets membre), malgrat que als Mossos d'Esquadra encara no els consta que hagin informat als organismes competents.

La convocatòria assegura que són "majoria" i fa dos clams significatius "no a la separació, per imposició!" (amb coma inclosa) i "prou ja de colpistes", prenent com a propi el discurs dels tertulians més ultres del panorama informatiu.

Aquesta serà la segona convocatòria de DUE després d'escindir-se de la germandat dels Hermanos Cruzados, que havia convocat la manifestació del 12 de novembre, també sortint de la plaça Espanya, i que va aplegar dos centenars llargs d'espanyolistes pels carrers de la capital del Bages fins a la comandància de la Guàrdia Civil.

A banda de les accions puntuals que el president i membres de la plataforma han portat a terme durant la campanya electoral, intentant desfer, amb nocturnitat, tot allò que els diferents CDR i formacions democràtiques de la comarca elaboraven durant el dia, l'únic intent de Democracia y Unidad Española (DUE) de fer un acte significatiu va resultar ser un fiasc el passat 23 de novembre amb una concentració a la plaça Major per reclamar a l'Ajuntament que restituís la bandera espanyola i que no va reunir ni trenta persones. Davant seu, una vuitantena d'antifeixistes, convocats gairebé de forma espontània, i un important cordó policial de Mossos, els van arraconar a l'entrada del carrer Sobrerroca.

Com a president de Democracia y Unidad Española (DUE) i també com a organitzador de la manifestació del 12 de novembre per part dels Hermanos Cruzados, Jaime Vizern ha intentat mostrar les plataformes que representa com a exponents d'un espanyolisme moderat, però mai no ho ha aconseguit.


Greus insults de qui en TV, la seva esposa havia assegurat ser membre de DUE

En el que va ser el bateig espanyolista a Manresa d'aquesta tirallonga d'accions, la pròpia organització dels Hermanos Cruzados van tenir molta feina per controlar els ultres que reaccionaven violentament contra qualsevol mostra d'independentisme o fins i tot de democràcia. També diversos participants en aquell acte, de l'organització ultra Democracia Nacional, es van fotografiar fent la salutació nazi. Per si fos poc, a la sortida de la manifestació, tres individus van enviar a l'hospital el client d'un restaurant de Castellgalí quan tornaven a casa seva, a Castellbell i Monistrol, com va publicar NacióManresa.

Poc després, Cristina Arias, la veïna de Balsareny que va denunciar un suposat intent de cremar-li la bandera espanyola del balcó de casa, assegurava en una entrevista a Antena3 que formava part de DUE, una plataforma que, segons ella, es dedicava "a temes com el maltractament a la dona, o als animals". Dies abans NacióManresa publicava en exclusiva que l'espòs d'Arias, Jordi Cervantes, havia estat identificat per les víctimes com l'autor d'uns desagradables insults a un grup de gent gran al Collbaix mentre volia fer-se una foto amb una estelada. Entre els molts insults que va dir Cervantes, hi havia el de "malfollada" o "ves a fer els llits de casa, marrana" a una de les dones del grup.


Agressió ultra al Pont de Vilomara a uns joves mentre encartellaven per la CUP

Encara és més difícil defensar la "moderació" de Democracia y Unidad Española, quan, tot i que és difícil definir qui n'és membre orgànic, els protagonistes de les principals accions ultres que ha viscut la comarca els darrers dos mesos, incloses agressions, actes vandàlics i suposades falses denúncies públiques, són membres de la plataforma espanyolista en les xarxes socials i tenen coneixença personal amb el seu màxim responsable.
 

Convocatòria de la manifestació de Manresa