[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
Un costellam de porc de Palou
1/4 de bròquil
1/4 de col-i-flor
1/4 de carbassa
1 moniato
1 pera
1 mandarina
5 grans d'all
Sal
Pebre
Oli d'oliva verge extra
Unes quantes fulles d'anet fresc
[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. Agafem el costellam, el salpebrem i el fiquem dintre d'una cassola juntament amb els 5 grans d'all. Ho cobrim tot amb oli i ho coem a foc lent durant 1 hora i mitja, aproximadament. El que volem és que la carn quedi ben tova.
2. Mentre esperem que el costellam es cogui, podem aprofitar per escalivar el moniato. Com? Doncs preescalfant el forn a 200 graus, amb escalfor a dalt i a baix, i deixant-hi el moniato durant uns 40 minuts, més o menys. Per saber que està llest, el punxarem amb un escuradents. Si està tou, ja el tindrem! El deixem refredar i un cop fred, el pelem i el tallem com més ens agradi.
3. Tornem al costellam! Un cop passada l'hora i mitja, deixem que la carn es refredi. Quan vegem que ja la podem manipular sense cremar-nos, la separem de l'os i l'esmicolem.
4. Pelem la carbassa i la tallem com ens sembli. Fem el mateix amb el bròquil i la col-i-flor. Posem les tres verdures a bullir, alhora. Sabrem que ja estan llestes quan perdin la seva duresa. És important no passar-nos de temps perquè tant la carbassa com el bròquil es desfan molt fàcilment.
5. Colem l'aigua de la cocció però no la llancem, ja que ens servirà per fer un puré de carbassa. L'únic que hem de fer és triturar aquests dos ingredients i afegir sal a la barreja si s'escau.
6. Posem-nos amb la pera: la tallem a quarts i en una paella sense oli, la marquem perquè quedi una mica dauradeta.
7. Pelem la mandarina i en separem els grills.
8. Ja ho tenim tot a punt per emplatar! A la base del plat hi posem una mica del puré de carbassa. Seguidament, col·loquem la resta de verdures i fruites pel seu voltant. Al mig, i damunt del puré, hi disposarem la carn esmicolada. Ho acabarem amb unes fulles d'anet fresc que ens aportaran frescor i color.
[noticia]105856[/noticia]
Amanida de verdures i fruites amb costellam de porc de Palou
La proposta del xef de Le Clandestin per al mes de desembre
Ara a portada
-
-
-
Política «Manresa serà la tomba del feixisme» davant la parada de Sant Jordi d'Aliança Catalana Pere Fontanals
-
Societat «No és fàcil sortir de l'anonimat, però teníem clar que aquest llibre el fèiem en un sentit col·lectiu» Aina Font Torra
-
Economia L'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada guanya un Premi Pilarín Bayés de contes Redacció
Publicat el 07 de desembre de 2022 a les 19:30
Et pot interessar
-
Receptes Amb barret de xef Espàrrecs blancs amb gaspatxuelo d'escamarlans
-
Receptes Amb barret de xef Mousse d'espàrrecs blancs amb cítrics
-
Receptes Amb barret de xef Milfulles de carxofes, espàrrecs de marge i cansalada de Ral d'Avinyó
-
Receptes Amb barret de xef Ou a baixa temperatura amb saltejat de carxofes i botifarra esparracada