[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
Un costellam de porc de Palou
1/4 de bròquil
1/4 de col-i-flor
1/4 de carbassa
1 moniato
1 pera
1 mandarina
5 grans d'all
Sal
Pebre
Oli d'oliva verge extra
Unes quantes fulles d'anet fresc
[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. Agafem el costellam, el salpebrem i el fiquem dintre d'una cassola juntament amb els 5 grans d'all. Ho cobrim tot amb oli i ho coem a foc lent durant 1 hora i mitja, aproximadament. El que volem és que la carn quedi ben tova.
2. Mentre esperem que el costellam es cogui, podem aprofitar per escalivar el moniato. Com? Doncs preescalfant el forn a 200 graus, amb escalfor a dalt i a baix, i deixant-hi el moniato durant uns 40 minuts, més o menys. Per saber que està llest, el punxarem amb un escuradents. Si està tou, ja el tindrem! El deixem refredar i un cop fred, el pelem i el tallem com més ens agradi.
3. Tornem al costellam! Un cop passada l'hora i mitja, deixem que la carn es refredi. Quan vegem que ja la podem manipular sense cremar-nos, la separem de l'os i l'esmicolem. 
4. Pelem la carbassa i la tallem com ens sembli. Fem el mateix amb el bròquil i la col-i-flor. Posem les tres verdures a bullir, alhora. Sabrem que ja estan llestes quan perdin la seva duresa. És important no passar-nos de temps perquè tant la carbassa com el bròquil es desfan molt fàcilment.
 
5. Colem l'aigua de la cocció però no la llancem, ja que ens servirà per fer un puré de carbassa. L'únic que hem de fer és triturar aquests dos ingredients i afegir sal a la barreja si s'escau.
6. Posem-nos amb la pera: la tallem a quarts i en una paella sense oli, la marquem perquè quedi una mica dauradeta. 
7. Pelem la mandarina i en separem els grills.
8. Ja ho tenim tot a punt per emplatar! A la base del plat hi posem una mica del puré de carbassa. Seguidament, col·loquem la resta de verdures i fruites pel seu voltant. Al mig, i damunt del puré, hi disposarem la carn esmicolada. Ho acabarem amb unes fulles d'anet fresc que ens aportaran frescor i color.
[noticia]105856[/noticia]
							
																					
														
								Amanida de verdures i fruites amb costellam de porc de Palou
La proposta del xef de Le Clandestin per al mes de desembre
ARA A PORTADA
- 
													El conflicte entre la Festa Major Alternativa de Manresa i Can Jorba arriba al Parlament Pere Fontanals
															 - 
													Mor als 81 anys Francesc Iglesias, exalcalde de Sant Joan de Vilatorrada i expresident del Consell Comarcal del Bages Pere Fontanals
															 - 
													Docents del Bages exigeixen a Educació mesures urgents per evitar desnonaments d'alumnes Pere Fontanals
															 - 
													El festival Creafest portarà a Manresa la nova generació de creadors de contingut en català Pere Fontanals
															 - 
													Manresa s'uneix al Festival de Vida al Final de la Vida amb actes per celebrar i reflexionar Pere Fontanals
															 
Publicat el 07 de desembre de 2022 a les 19:30
																			
								Et pot interessar
- 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Mousse d'espàrrecs blancs amb cítrics
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Ou a baixa temperatura amb saltejat de carxofes i botifarra esparracada
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Espàrrecs blancs amb gaspatxuelo d'escamarlans
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Milfulles de carxofes, espàrrecs de marge i cansalada de Ral d'Avinyó
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Farcellet de col verda amb brandada de bacallà i cors de favetes amb la seva crema
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Carpaccio de peus de porc amb favetes, ametlles, gambes i formatge de cabra
											 
