Mousse d'espàrrecs blancs amb cítrics

La proposta del xef de Le Clandestin per als mesos d'abril i maig

Publicat el 25 d’abril de 2023 a les 18:30
[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
1 manat d'espàrrecs blancs
1 llimona
250 mil·lilitres de crema de llet 35%
Oves de salmó
Sal
Pebre


[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. Pelem els espàrrecs i els en tallem el peu.

2. En una olla amb aigua i sal, posem a bullir els espàrrecs durant 20 minuts. Mentrestant, aprofitem per preparar un recipient amb aigua i gel, que ens servirà per, un cop hagin passat els 20 minuts de cocció, abocar-hi els espàrrecs perquè no es passin.

3. Un cop freds, tallem els espàrrecs per la meitat. La part de la base la farem servir per una cosa i la de la punta, per una altra. 

4. Agafem les parts de baix dels espàrrecs i les posem dintre d'un vas de batedora juntament amb la crema de llet, un polsim de sal i un xic de pebre negre. Ho triturem ben triturat i hi afegim el suc de la llimona. Tornem a triturar i ho passem per un colador perquè ens quedi una textura ben fina. 

5. En cas de disposar d'un sifó, el que farem a continuació serà deixar-hi reposar la mousse amb una càrrega de gas durant 1 hora. Si no en tenim, ens saltarem aquest pas i procedirem a l'emplatat.

6. Servim la mousse en un plat fondo. A sota de tot hi posem unes quantes puntes d'espàrrecs de les que havíem reservat. Al costat, una culleradeta d'oves de salmó. Ho cobrirem amb la mousse i ho rematarem amb una mica de ratlladura de llimona.