[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
1 manat d'espàrrecs blancs
1 llimona
250 mil·lilitres de crema de llet 35%
Oves de salmó
Sal
Pebre
[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. Pelem els espàrrecs i els en tallem el peu.
2. En una olla amb aigua i sal, posem a bullir els espàrrecs durant 20 minuts. Mentrestant, aprofitem per preparar un recipient amb aigua i gel, que ens servirà per, un cop hagin passat els 20 minuts de cocció, abocar-hi els espàrrecs perquè no es passin.
3. Un cop freds, tallem els espàrrecs per la meitat. La part de la base la farem servir per una cosa i la de la punta, per una altra.
4. Agafem les parts de baix dels espàrrecs i les posem dintre d'un vas de batedora juntament amb la crema de llet, un polsim de sal i un xic de pebre negre. Ho triturem ben triturat i hi afegim el suc de la llimona. Tornem a triturar i ho passem per un colador perquè ens quedi una textura ben fina.
5. En cas de disposar d'un sifó, el que farem a continuació serà deixar-hi reposar la mousse amb una càrrega de gas durant 1 hora. Si no en tenim, ens saltarem aquest pas i procedirem a l'emplatat.
6. Servim la mousse en un plat fondo. A sota de tot hi posem unes quantes puntes d'espàrrecs de les que havíem reservat. Al costat, una culleradeta d'oves de salmó. Ho cobrirem amb la mousse i ho rematarem amb una mica de ratlladura de llimona.
Mousse d'espàrrecs blancs amb cítrics
La proposta del xef de Le Clandestin per als mesos d'abril i maig
Ara a portada
-
-
-
Política «Manresa serà la tomba del feixisme» davant la parada de Sant Jordi d'Aliança Catalana Pere Fontanals
-
Societat «No és fàcil sortir de l'anonimat, però teníem clar que aquest llibre el fèiem en un sentit col·lectiu» Aina Font Torra
-
Economia L'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada guanya un Premi Pilarín Bayés de contes Redacció
Publicat el 25 d’abril de 2023 a les 18:30
Et pot interessar
-
Receptes Amb barret de xef Espàrrecs blancs amb gaspatxuelo d'escamarlans
-
Receptes Amb barret de xef Milfulles de carxofes, espàrrecs de marge i cansalada de Ral d'Avinyó
-
Receptes Amb barret de xef Ou a baixa temperatura amb saltejat de carxofes i botifarra esparracada
-
Receptes Amb barret de xef Farcellet de col verda amb brandada de bacallà i cors de favetes amb la seva crema