[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
6 carxofes
Mig manat d'espàrrecs de marge
100 grams cansalada grassa
20 grams de pinyons
2 grans all
Oli d'oliva verge extra varietat verdal
Mitja llimona
Sal
Pebre
[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. Agafem els espàrrecs i, d'un en un, els subjectem pels extrems i els dobleguem. Per allà on es parteixin ens indicarà la part que haurem d'aprofitar (que sempre serà la que conté l'espiga), de la que descartarem (la del peu).
2. Posem una olla al foc amb aigua i sal i, quan bulli, hi afegim els espàrrecs durant 2 o 3 minuts, no més. Passat aquest temps, els escorrem i els deixem refredar.
3. Centrem-nos amb les carxofes, ara: abans que res, les netejarem, bo i retirant-ne les fulles externes i tallant-ne tant la tija com la part de dalt de les fulles, buscant una forma cilíndrica. Seguidament, les partim a quarts i les freguem amb la llimona per evitar que s'oxidin.
4. Tornem a posar una olla amb aigua i sal al foc i, un cop arrenqui el bull, hi introduïm les carxofes, que courem durant 15 minuts o fins que estiguin toves. Tot seguit, les escorrerem, les deixarem refredar i les reservarem.
5. Amb un ganivet ben afilat (o amb mandolina o màquina de tallar embotit, si en teniu), tallem la cansalada a làmines ben finetes.
6. En una paella sense oli, posem incorporem les làmines de cansalada i deixem que es coguin a foc mitjà-baix, volta i volta, poqueta estona.
7. A la mateixa paella on hem cuit la cansalada (sense netejar-la), hi posem els 2 grans d'all i, a flama viva, els torrem i els retirem del foc. Sense treure la paella del fogó, saltegem els pinyons juntament amb les carxofes i els espàrrecs. Salpebrem la barreja i parem el foc.
8. Només queda emplatar! [*Aquí, tot i que no és imprescindible, sí que seria desitjable disposar d'un motlle (sense base, a poder ser); tenir-lo ens ajudarà a mantenir ferma l'estructura de les milfulles]. El que farem serà anar fent pisos de saltejat i cansalada: a la primera capa hi posarem una mica de saltejat; a la segona, tires de cansalada, i repetirem el procés. Al capdamunt de tot, podem posar-hi unes quantes puntes d'espàrrecs i un bon rajolinet d'oli d'oliva verge extra verdal.
[despiece][h4]#L'ApuntDelXef[/h4]
«Si bé d'espàrrecs se'n poden trobar a qualsevol fruiteria o mercat, la meva recomanació és que, abans de comprar-los, aneu a passejar per l'anella verda del vostre municipi i us fixeu en els marges: se'n fan molts! Ja us asseguro que el resultat final canvia si es tracta d'espàrrecs comprats o d'espàrrecs silvestres collits del costat de casa.»[/despiece]
Milfulles de carxofes, espàrrecs de marge i cansalada de Ral d'Avinyó
La recepta del xef del Mas de la Sala per als mesos d'abril i maig
Ara a portada
-
-
-
Política «Manresa serà la tomba del feixisme» davant la parada de Sant Jordi d'Aliança Catalana Pere Fontanals
-
Societat «No és fàcil sortir de l'anonimat, però teníem clar que aquest llibre el fèiem en un sentit col·lectiu» Aina Font Torra
-
Economia L'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada guanya un Premi Pilarín Bayés de contes Redacció
Publicat el 25 d’abril de 2023 a les 18:30
Et pot interessar
-
Receptes Amb barret de xef Espàrrecs blancs amb gaspatxuelo d'escamarlans
-
Receptes Amb barret de xef Mousse d'espàrrecs blancs amb cítrics
-
Receptes Amb barret de xef Ou a baixa temperatura amb saltejat de carxofes i botifarra esparracada
-
Receptes Amb barret de xef Farcellet de col verda amb brandada de bacallà i cors de favetes amb la seva crema