[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
3 salsitxes de porc Ral d'Avinyó
100 grams de costella de porc Ral d'Avinyó a daus
2 cebes de Figueres
1 pebrot vermell
1 pebrot verd italià petit
320 grams d'arròs
800 mil·lilitres de caldo de carn
1 ou
2 grans d'all
Vi ranci o conyac
Oli de pinyol d'oliva o de girasol
Sal
Pebre
Un branquilló de farigola fresca
[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. Tallem les cebes, un gra d'all i els pebrots a dauets. Escalfem oli en una cassola i hi posem l'all i les cebes. Quan aquestes últimes hagin perdut part de la seva aigua, hi afegim els pebrots i ho rectifiquem de sal. Deixem que tot plegat es vagi sofregint a foc ben baix.
2. En una altra cassola amb una mica d'oli marquem la costella i les salsitxes. Recordem que marcar un producte vol dir daurar-lo per fora, a foc fort. Un cop aconseguim aquest torradet extern -i encara amb el foc encès- ruixem generosament la carn amb vi ranci o conyac.
3. Quan tot l'alcohol s'hagi evaporat, abaixem el foc a mitja potència i afegim a la cassola el sofregit de verdures. Seguidament, hi aboquem un parell de dits de caldo, el just perquè mulli les verdures del sofregit; no més. 
4. Quan les verdures s'hagin begut tot el suc, incorporem els 320 grams d'arròs, salpebrem i apugem una mica el foc. Ara el que volem és que l'arròs es nacri, és a dir, que s'enrosseixi i que s'amari del greix que ha anat quedant a la cassola. Seguidament, hi aboquem tot el caldo que ens queda i, a foc viu, deixem que tot plegat bulli 17 minuts.
5. Passat aquest temps, parem el foc, retirem la cassola del foc i deixem que reposi un parell de minuts.
6. Posem-nos amb la maionesa d'all. Molt senzill: agafem un gra d'all i el posem en un vas de batedora. Hi afegim l'ou cru i un raig molt generós d'oli. Ho triturem fins que quedi tot ben emulionat i la textura sigui de salsa espessa.
7. Per a l'emplatat, comencem posant l'arròs, bo i assegurant-nos que hi cauen tant trossos de salsitxa com de costella. La maionesa d'all la hi podem col·locar com si fossin botons. Si volem fer-ho així, l'únic que haurem de fer serà posar la salsa en una mànega pastissera o un biberó de cuina. Acabarem la presentació posant un branquilló de farigola fresca al capdamunt de tot.
[noticia]105856[/noticia]
							
																					
														
								Arròs de costella i salsitxa de porc Ral d'Avinyó
La proposta del xef de Les Voltes de Sant Sebastià per al mes de desembre
ARA A PORTADA
- 
													El conflicte entre la Festa Major Alternativa de Manresa i Can Jorba arriba al Parlament Pere Fontanals
															 - 
													Mor als 81 anys Francesc Iglesias, exalcalde de Sant Joan de Vilatorrada i expresident del Consell Comarcal del Bages Pere Fontanals
															 - 
													Docents del Bages exigeixen a Educació mesures urgents per evitar desnonaments d'alumnes Pere Fontanals
															 - 
													El festival Creafest portarà a Manresa la nova generació de creadors de contingut en català Pere Fontanals
															 - 
													Manresa s'uneix al Festival de Vida al Final de la Vida amb actes per celebrar i reflexionar Pere Fontanals
															 
Publicat el 07 de desembre de 2022 a les 19:30
																			
								Et pot interessar
- 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Mousse d'espàrrecs blancs amb cítrics
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Ou a baixa temperatura amb saltejat de carxofes i botifarra esparracada
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Espàrrecs blancs amb gaspatxuelo d'escamarlans
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Milfulles de carxofes, espàrrecs de marge i cansalada de Ral d'Avinyó
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Farcellet de col verda amb brandada de bacallà i cors de favetes amb la seva crema
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Carpaccio de peus de porc amb favetes, ametlles, gambes i formatge de cabra
											 
