Ceps de muntanya saltejats amb cansalada i espardenyes

La proposta del xef de Les Voltes de Sant Sebastià pel mes d'octubre

Publicat el 05 d’octubre de 2022 a les 08:44
[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
2 tires de cansalada del coll
650 grams de ceps
150 grams d'espardenyes o escamarlans o escopinyes fresques
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre

[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. Netegem els ceps ben nets, amb un ganivet i, sobretot, sense passar-hi aigua. Si cal, podem ajudar-nos d'un drap humit. Els tallem a trossos.

2. Netegem les espardenyes (o els escamarlans o les escopinyes).

3. En una paella amb oli d'oliva ben calent, hi afegim els ceps. No comencem a remenar-los fins que no hagi passat ben bé mig minut. L'objectiu és que quedin ben enrossits. Quan ho haguem aconseguit, hi afegim les espardenyes i deixem que es cogui tot alhora durant un minut. Seguidament, afegim sal i pebre.

4. En una altra paella (sense oli ni cap tipus de greix) hi posem els talls de cansalada. Comencem a coure'ls a foc suau i, progressivament, l'anem pujant fins que quedin torrats. Girem els talls i fem el mateix procés per torrar-ne l'altra banda. 

5. A l'hora d'emplatar, no cal que ens compliquem gens la vida: de la paella, al plat, tot barrejat. Simple i boníssim!