[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
4 galtes de porc
15-20 castanyes pelades
1 cabeça d'alls
1 ceba
1 porro
1 gra d'all
6 tomàquets de cuinar
500 mil·lilitres de vi ranci
Una branca de farigola (és indiferent que sigui fresca o seca)
Pa sec
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre 
[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1- Tallem la ceba i el porro en juliana.
2- Ratllem els tomàquets.
3- Agafem una cassola amb una mica d'oli d'oliva i hi marquem les galtes de porc per totes dues bandes, a foc fort, durant uns quants segons, fins que la superfície quedi dauradeta. Les traiem del recipient i les reservem.
4- A la mateixa cassola i sense parar el foc -però sí abaixant-ne la potència-, hi posem el porro, la ceba i la cabeça d'alls tallada per la meitat. Hi afegim un raig generós d'oli i deixem que faci xup-xup, a foc lent. El que volem és que les hortalisses s'enrosseixin, que agafin aquell color daurat tan característic dels sofregits.
5- Un cop aconseguit l'enrossit, i sense parar el foc, aboquem a la cassola la meitat del vi negre. Apugem una mica el foc i deixem que l'alcohol s'evapori. 
6- Afegim les galtes, les castanyes, la resta del vi, els tomàquets ratllats i la branca de farigola, i ho cobrim tot amb aigua. A foc lent deixem que faci xup-xup durant dues hores. És important estar pendents que el líquid no s'evapori: sempre, tots els ingredients de dins de la cassola, han d'estar coberts d'aigua. 
7- Traiem les galtes del recipient i passem per un colador xinès la resta d'ingredients (que haurien d'haver quedat reduits a una espècie de salsa).
8- Tornem a posar la salsa colada dins de la cassola i fem el mateix amb les galtes. Deixem que faci xup-xup durant 15 minuts.
9- Servim una galta per persona, regada de salsa i amb les castanyes guisades al costat.
[noticia]105711[/noticia]
							
																					
														
								Galta de porc guisada amb castanyes
La proposta del xef de Le Clandestin pel mes de novembre
ARA A PORTADA
- 
													Docents del Bages exigeixen a Educació mesures urgents per evitar desnonaments d'alumnes Pere Fontanals
															 - 
													El festival Creafest portarà a Manresa la nova generació de creadors de contingut en català Pere Fontanals
															 - 
													Manresa s'uneix al Festival de Vida al Final de la Vida amb actes per celebrar i reflexionar Pere Fontanals
															 - 
													
													
															
															 - 
													Manresa serà la seu de la primera assemblea del nou cicle de mobilitzacions del personal educatiu Pere Fontanals
															 
Publicat el 02 de novembre de 2022 a les 19:30
																			
								Et pot interessar
- 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Espàrrecs blancs amb gaspatxuelo d'escamarlans
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Mousse d'espàrrecs blancs amb cítrics
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Ou a baixa temperatura amb saltejat de carxofes i botifarra esparracada
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Milfulles de carxofes, espàrrecs de marge i cansalada de Ral d'Avinyó
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Farcellet de col verda amb brandada de bacallà i cors de favetes amb la seva crema
											 - 
												
												Receptes Amb barret de xef
												Carpaccio de peus de porc amb favetes, ametlles, gambes i formatge de cabra
											 
