Galta de porc guisada amb castanyes

La proposta del xef de Le Clandestin pel mes de novembre

Publicat el 02 de novembre de 2022 a les 19:30
[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
4 galtes de porc
15-20 castanyes pelades
1 cabeça d'alls
1 ceba
1 porro
1 gra d'all
6 tomàquets de cuinar
500 mil·lilitres de vi ranci
Una branca de farigola (és indiferent que sigui fresca o seca)
Pa sec
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre 


[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1- Tallem la ceba i el porro en juliana.

2- Ratllem els tomàquets.

3- Agafem una cassola amb una mica d'oli d'oliva i hi marquem les galtes de porc per totes dues bandes, a foc fort, durant uns quants segons, fins que la superfície quedi dauradeta. Les traiem del recipient i les reservem.

4- A la mateixa cassola i sense parar el foc -però sí abaixant-ne la potència-, hi posem el porro, la ceba i la cabeça d'alls tallada per la meitat. Hi afegim un raig generós d'oli i deixem que faci xup-xup, a foc lent. El que volem és que les hortalisses s'enrosseixin, que agafin aquell color daurat tan característic dels sofregits.

5- Un cop aconseguit l'enrossit, i sense parar el foc, aboquem a la cassola la meitat del vi negre. Apugem una mica el foc i deixem que l'alcohol s'evapori. 

6- Afegim les galtes, les castanyes, la resta del vi, els tomàquets ratllats i la branca de farigola, i ho cobrim tot amb aigua. A foc lent deixem que faci xup-xup durant dues hores. És important estar pendents que el líquid no s'evapori: sempre, tots els ingredients de dins de la cassola, han d'estar coberts d'aigua. 

7- Traiem les galtes del recipient i passem per un colador xinès la resta d'ingredients (que haurien d'haver quedat reduits a una espècie de salsa).

8- Tornem a posar la salsa colada dins de la cassola i fem el mateix amb les galtes. Deixem que faci xup-xup durant 15 minuts.

9- Servim una galta per persona, regada de salsa i amb les castanyes guisades al costat.

[noticia]105711[/noticia]