[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
1 quilo de castanyes crues
1/4 de quilo (250 grams) de xocolata fondant
420 mil·lilitres de llet
1 ou
200 mil·lilitres de nata per muntar
90 grams de mantega
3 cullarades soperes de sucre
4 marron-glacé o castanyes confitades (opcional)
Un polsim de sal
[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1- Començarem fent un puré de castanyes: en una olla plena d'aigua i un polsim de sal, hi posem el quilo de castanyes crues. Deixem que tot plegat bulli durant vint minuts.
2- Colem l'aigua i ens quedem amb les castanyes. Les pelem i les posem en un bol. En aquest mateix bol hi aboquem 220 mil·lilitres de llet prèviament escalfada i els 90 grams de mantega. Ho remenem suaument fins que vegem que la mantega s'ha fos gràcies a l'escalfor de la llet.
3- Afegim un polsim de sal a la barreja i triturem. Si veiem que la textura no acaba de ser cremosa del tot, podem afegir-hi una mica més de llet o un rajolí d'aigua. I ja tenim el puré de castanyes fet! Per a la nostra recepta, d'aquest puré en farem servir 100 grams.
4- Trenquem l'ou i separem el rovell de la clara.
5- Agafem 25 grams de la xocolata fondant i la tallem a làmines (ens podem ajudar d'un pelador). Triturem els 225 grams de xocolata restants.
6- En un cassó hi posem els 200 mil·lilitres de llet que encara no hem fet servir, el rovell de l'ou i una cullerada de sucre. Ho deixem coure durant 10 minuts sense deixar de remenar en cap moment.
7- Sense parar el foc, afegim a la barreja la xocolata triturada. No parem de remenar. Quan tots els ingredients s'hagin homogeneïtzat, parem el foc i posem la barreja resultant en pots de vidre que guardarem a la nevera.
8- Mentrestant, agafem 100 grams del puré de castanyes i hi incorporem 100 mil·lilitres de nata.
9- Muntem els altres 100 mil·lilitres de nata que encara tenim, juntament amb una cullerada de sucre.
10- Recuperem la clara d'ou i, amb el sucre que ens quedi, la batem fins que quedi a punt de neu.
11- Ara toca barrejar les tres preparacions que hem fet (la del puré de castanyes i la nata, la de la nata i el sucre i la de la clara d'ou i el sucre), fins a obtenir una textura de mousse.
12- Traiem de la nevera els pots de vidre amb la xocolata i, amb una mànega de pastisseria, hi posem la mousse pel damunt. Acabem el plat amb les làmines de xocolata i, opcionalment, una castanya confitada o marron-glacé.
[noticia]105711[/noticia]
Mousse de castanyes i xocolata
La proposta de la xef del Brau pel mes de novembre
Ara a portada
-
Cultura i Mitjans Les Caramelles de Súria, guardonades en els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral Redacció
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
Societat Crida manresana per trobar fotografies relacionades amb la Via de Sant Ignasi i les Escodines Redacció
-
-
Publicat el 02 de novembre de 2022 a les 19:30
Et pot interessar
-
Receptes Amb barret de xef Espàrrecs blancs amb gaspatxuelo d'escamarlans
-
Receptes Amb barret de xef Mousse d'espàrrecs blancs amb cítrics
-
Receptes Amb barret de xef Milfulles de carxofes, espàrrecs de marge i cansalada de Ral d'Avinyó
-
Receptes Amb barret de xef Ou a baixa temperatura amb saltejat de carxofes i botifarra esparracada