[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
- 1 litre de brou de gallina
- 100 grams de salsa de soja
- 100 mil·lilitres de mirin
- 10 grams de katsuboshi (flocs de tonyina seca)
- 10 grams d'alga Kombu
- 4 ous ecològics
- 2 cols verdes manresanes de l'Hort del Puig
- 100 grams de xiitakes
- 2 cebes tendres
[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. Comencem fent el brou udon posant el litre de brou de gallina, la salsa de soja, el mirin, el katsuboshi i l'alga Kombu en una olla. A foc viu, deixem que arrenqui el bull un instant. Quan això passi, parem el foc, apartem l'olla del fogó i la tapem perquè la barreja infusioni.
2. Un cop el brou udon s'ha refredat, el colem i en reservem el líquid.
3. Posem-nos amb la col. El primer que farem serà rentar-ne les fulles, una per una, amb aigua freda. Quan vegem que ja no els queda cap resta de sorreta, agafem aquelles fulles que tinguin els nervis més gruixuts i durs i els hi traiem. La resta, les deixem com estan.
4. Enrotllem les fulles sobre elles mateixes i, un cop les haguem transformat totes en cilindres, les tallem en juliana, a tires ben finetes. El que volem és obtenir una espècie de fideuets primets de col.
5. En una paella amb molt poc oli, saltegem els fideuets de col a foc ben viu durant uns quants minuts. Reservem.
6. Tallem els xiitake a làmines fines i fem el mateix que hem fet amb els fideus de col: saltejar-los en una paella amb molt poc oli i a flama viva durant uns minutets.
7. Tallem la ceba tendra a rodanxes i separem els rovells de les clares dels ous. Només ens quedem amb els rovells.
8. En quatre bols individuals posem uns quants dels fideus de col. Al costat, hi col·loquem els xiitake saltejats i un rovell d'ou en cadascun. També hi posem unes quantes rodanxes de ceba tendra.
9. Per servir, escalfem el brou udon en un cassó i, un cop calent, l'aboquem dintre dels bols. I ja tenim el ramen a punt!
[despiece][h4]#L'ApuntDelXef[/h4]
«Recomano que barregeu tots els ingredients i us els mengeu amb palets xinesos. Pel que fa al brou, us el podeu prendre amb cullera o bé beure-us-lo directament del bol.»[/despiece]
[noticia]107250[/noticia]
Ramen de col verda manresana
La recepta del xef d'El Celler pel mes de gener
ARA A PORTADA
-
Centenars de joves cristians celebren a Montserrat el «Mil·lenari Jove» com a símbol d'esperança i fe Pere Fontanals
-
Rosalía, amb llàgrimes als ulls escoltant el «Virolai» interpretat per l'Escolania de Montserrat Pere Fontanals
-
Meritxell Soler bat el rècord de Catalunya de mitja marató amb una gran actuació a València Pere Fontanals
-
SIP-FEPOL Manresa celebra una sentència favorable sobre el pagament dels plusos municipals Pere Fontanals
-
El documental iranià «Put your soul on your hand and walk» triomfa al Festival Clam 2025 Pere Fontanals
Publicat el 11 de gener de 2023 a les 19:30
Et pot interessar
-
Receptes Amb barret de xef
Milfulles de carxofes, espàrrecs de marge i cansalada de Ral d'Avinyó
-
Receptes Amb barret de xef
Mousse d'espàrrecs blancs amb cítrics
-
Receptes Amb barret de xef
Espàrrecs blancs amb gaspatxuelo d'escamarlans
-
Receptes Amb barret de xef
Ou a baixa temperatura amb saltejat de carxofes i botifarra esparracada
-
Receptes Amb barret de xef
Carpaccio de peus de porc amb favetes, ametlles, gambes i formatge de cabra
-
Receptes Amb barret de xef
Farcellet de col verda amb brandada de bacallà i cors de favetes amb la seva crema
