Saquet de col verda manresana amb patata del bufet i botifarra del perol

La recepta del xef de Le Clandestin pel mes de gener

Publicat el 11 de gener de 2023 a les 19:30
[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
300 grams de patata del bufet
200 grams de botifarra del perol
1 col verda manresana
Oli d'oliva verge extra
Sal

[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. Pelem les patates i les posem a dins d'una olla amb aigua freda amb sal. Portem l'olla al foc i deixem que bulli uns 15 minuts. Parem el foc, escorrem l'aigua, amanim les patates amb un bon raig d'oli i les aixafem amb una forquilla. Afegim sal si és necessari i reservem.

2. Posem aigua a bullir en una olla. Mentre esperem que arrenqui el bull, preparem un recipient amb aigua i gel. Quan l'aigua de l'olla comenci a bullir, hi capbussem les fulles de col verda manresana durant 2 minuts. Passat aquest temps, les traspassem dins del recipient amb aigua i gel que hem preparat. Un cop refredades, les escorrem dipositant-les damunt de paper de cuina absorvent. 

3. Traiem el budell de la botifarra del perol i la posem en una cassola amb una mica d'oli. A foc molt baix, deixem que la carn es vagi desfent. Parem el foc i reservem.

4. A emplatar! [!]Abans de res, hem de tenir en compte que per cada saquet necessitarem una fulla de col una mica grossa[!]. Estenem un tros de paper film en una superfície plana i hi posem una fulla de col (ha d'estar ben seca, sobretot!). Al damunt de la fulla hi escampem una capa de la patata aixafada i, a sobre de tot, una mica de la botifarra del perol desfeta. Per fer el saquet, agafem les puntes del paper film i les anem enrotllant fins que la col acabi abraçant el farciment de patata i botifarra.

[despiece][h4]#L'ApuntDelXef[/h4]
«Una ració d'aquest plat equival a dos saquets per persona.»[/despiece]

[noticia]107250[/noticia]