Sopa de fredolics

La recepta del xef de Cal Carter pel mes d'octubre

Publicat el 05 d’octubre de 2022 a les 09:38
[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
600 grams de fredolics
30 grams de llard de porc
100 grams de ceba de Figueres picada
150 grams de tomàquet fresc triturat
100 grams de farina de pa (pa ratllat)
3 litres de caldo de pollastre
2 branques de farigola
2 grans d'all picats
1 llesca de pa sec
1 cullerada de cafè de julivert picat
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre

[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. En una cassola amb oli, hi afegim l'all picat i esperem que aquest es dauri una mica. Seguidament, hi posem els fredolics i la sal i deixem coure-ho 2 minuts. Hi afegim el julivert i apaguem el foc.

2. De dins de la mateixa cassola, en traiem ¼ part dels fredolics cuits. La resta, els mantenim en el recipient.

3. En una altra olla desfem el llard de porc i hi incorporem la ceba, que ha de quedar ben daurada. Un cop aconseguit això, afegim el tomàquet triturat i ho coem a foc lent fins que aquest darrer s'hagi evaporat i l'olla quedi seca.

4. Sense apagar el foc de l'olla, posem les branques de farigola i els fredolics que teníem dintre de la cassola juntament amb tot el suquet que han deixat. Coem aquesta barreja durant 3 minuts.

5. Afegim el caldo de pollastre fred a l'olla i apujar el foc perquè arrenqui al bull. Deixem que tots els ingredients de l'olla, juntament amb el caldo, bullin 10 minuts.

6. Apaguem el foc i, sense treure res de l'olla, ho triturem tot amb la batedora.

7. Tornem a posar l'olla al foc (aquesta vegada a foc suau) i hi anem incorporant, a poc a poc, la farina de pa sense deixar de remenar (no volem que ens quedin grumolls!). Deixem que la mescla s'acabi de coure durant 5 minuts més i rectifiquem de sal i de pebre.

8. Emplatarem la sopa posant-hi, al damunt, una llesca de pa sec tallada a dauets i fregida amb oli en una paella. També hi abocarem els fredolics reservats al començament i, opcionalment, unes quantes fulles de farigola fresca.